fbpx

Eλλάδα – Γιβραλτάρ 5-0: Απλά έκανε το… καθήκον της (vid)

Eλλάδα – Γιβραλτάρ 5-0: Απλά έκανε το… καθήκον της (vid)

Η Εθνική μας ομάδα με αντίπαλο το Γιβραλτάρ για την 6η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2024 έκανε μία δυνατή… προπόνηση επικρατώντας με 5-0.

Η αγωνιστική εικόνα της «γαλανόλευκης» ήταν θετική, μετά την τριάδα από την Ολλανδία, ωστόσο ο αντίπαλος ήταν αδύναμος και οι διεθνείς μας απλά έκαναν το καθήκον τους.

Η πρώτη φάση για την Εθνική μας δημιουργήθηκε στο 7’ με κεφαλιά του Μαυροπάνου με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ μετά από παρέμβαση αμυνόμενου.

Το σκορ άνοιξε στο 9’. Ο Μπουχαλάκης βρήκε τον Γιαννούλη στην περιοχή, αυτός γύρισε με τη μία, ο Φούντας σε πρώτο χρόνο δεν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Πέλκας που παρακολουθούσε τη φάση την έστειλε στα δίχτυα.

Στο 12’ ο Μασούρας σέντραρε, ο Χατζηδιάκος έπιασε το σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από τα δοκάρια.

Στο 18’ ο σκόρερ πήρε την μπάλα, μετά το στρώσιμο του Παυλίδη, πάτησε περιοχή, ελίχθηκε, αλλά το σουτ του ήταν ελάχιστα άστοχο.

Στο 23’ έγινε το 2-0. Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαυροπάνος πήδηξε πιο ψηλά από όλους για το 2-0.

Στο 25’ δυνατό σουτ του Μπακασέτα, ο Κούλινγκ απομάκρυνε τον κίνδυνο και στο 32’ μετά από σέντρα του Μασούρα, ο Φούντας πήρε την κεφαλιά, χωρίς να απειλήσει.

Στο επόμενο λεπτό η «γαλανόλευκη» έχασε μεγάλη ευκαιρία. Ο Παυλίδης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Κούλινγκ απέκρουσε σε πρώτο χρόνο, ο Πέλκας πάτησε την μπάλα έξυπνα στον Ρότα, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Γιβραλτάρ.

Η Εθνική μας σκόραρε στο 37’ με τον Φούντα, αλλά στο ξεκίνημα της φάσης ήταν οφσάιντ ο Μασούρας.

Στο 45’ ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Χατζηδιάκος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Δοκάρι

Η Εθνική μας και στο δεύτερο ημίχρονο πίεζε για να ανεβάσει το δείκτη του σκορ. Στο 51’ ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι. Στη φάση ο Κούλινγκ… ξήλωσε τα δίκτυα και το παιχνίδι διεκόπη μέχρι να επισκευαστούν.

Στο 70’ ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε λάθος των αντιπάλων, μπήκε στη φάση και με εύστοχο σουτ έκανε το 3-0.

Στο 78’ σουτ του Μπακασέτα, ο Κούλινγκ μπλόκαρε την μπάλα. Στο 82’ ο αρχηγός σέντραρε και ο Μαυροπάνος με κεφαλιά έκανε το 4-0.

Στο 91’ ο Γιακουμάκης έδωσε ασίστ «πάρε-βάλε» στον Μασούρα που με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (5-0).

Γκολ: 9’ Πέλκας, 23’, 82’ Μαυροπάνος, 70’, 91’ Μασούρας

Διαιτητής: Μανφρέντας Λουκγιάντσουκας (Λιθουανία)

Κίτρινες:

Ελλάδα (Γκουστάβο Πογιέτ): Βλαχοδήμος, Ρότα (84’ Χατζηγιοβάνης), Χατζηδιάκος, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (68’ Παπανικολάου), Πέλκας (84’ Αλεξανδρόπουλος), Μπακασέτας, Μασούρας, Φούντας (68’ Ιωαννίδης), Παυλίδης (68’ Γιακουμάκης).

Γιβραλτάρ (Χούλιος Ρίμπας): Κούλινγκ, Χάρτμαν (84’ Μπαρτ), Μπρίτο, Ρ. Τσιπολίνα, Μουέλχι (90’ Σάντος), Τζόλεϊ, Πόσο (90’ Κασάρο), Σέρτζεντ, Ρόναν, Γουόκερ, Ντε Μπαρ

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Ελλάδα – Γιβραλτάρ 5-0 | HIGHLIGHTS “,”description”:”Ελλάδα – Γιβραλτάρ 5-0 | HIGHLIGHTS “,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1jOWJwdjB6M210Z3gvMjAyMy8wOS8xMC8yMC80OF8zNV82NGZlMmJhM2RiMTQ0LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT6M38S”,”uploadDate”:”2023-09-10T20:50:51.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cvfj5s16an29″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο