fbpx

Αγγλία: Νέα μέτρα απ’ τις αγγλικές ομάδες για συνθήματα, χειρονομίες και διαδικτυακή κακοποίηση

Αγγλία: Νέα μέτρα απ’ τις αγγλικές ομάδες για συνθήματα, χειρονομίες και διαδικτυακή κακοποίηση

Οι σύλλογοι της Premier League συμφώνησαν ομόφωνα την Τετάρτη (14/6) μια σειρά νέων μέτρων για την αντιμετώπιση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς στα γήπεδα, συμπεριλαμβανομένων των συνθημάτων που σχετίζονται με τραγωδίες, των χειρονομιών, των γκράφιτι και της διαδικτυακής κακοποίησης.

Οι σύλλογοι αποφάσισαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση τους να υιοθετήσουν μέτρα που θα εστιάζονται στη δίωξη, το ρυθμιστικό περιβάλλον, την επιβολή του νόμου, την εκπαίδευση και την επικοινωνία.

Τον περασμένο Δεκέμβριο συστάθηκε μια διαποδοσφαιρική ομάδα εργασίας για να διερευνήσει τις διαθέσιμες επιλογές που θα αποτρέψουν τέτοιες συμπεριφορές και περιστατικά στα γήπεδα.

«Τέτοια ζητήματα συνέχισαν να πληγώνουν στις οικογένειες των θυμάτων, στους επιζώντες και στους υποστηρικτές των κλαμπ που έχουν πληγεί. Επιπλέον βλάπτουν τη φήμη των συλλόγων και του ποδοσφαίρου στην Αγγλία και την Ουαλία», ανέφεραν οι σύλλογοι σε ανακοίνωσή τους.

Ένας οπαδός της Τότεναμ τιμωρήθηκε την Τρίτη (13/6) με τριετή αποκλεισμό από τα γήπεδα, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο διότι έκανε χειρονομίες που χλεύαζαν την τραγωδία στο στάδιο του Χίλσμπορο, κατά τη διάρκεια του αγώνα των «σπερς» στο Λίβερπουλ τον περασμένο Απρίλιο. Ο 25χρονος, ο οποίος κατηγορήθηκε για εκ προθέσεως πρόκληση παρενόχλησης, ομολόγησε την ενοχή του.

Λεπτομέρειες για τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν ενόψει της σεζόν, στο πλαίσιο της καμπάνιας Love Football, Protect the Game που ξεκίνησε πέρυσι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο