fbpx

Η καταπολέμηση του Ρατσισμού στον Αθλητισμό και η μάχη κατά των διακρίσεων (vids)

Η καταπολέμηση του Ρατσισμού στον Αθλητισμό και η μάχη κατά των διακρίσεων (vids)

Ο ρατσισμός συνεχίζει να μαστίζει τον κόσμο, αλλά πρόσφατα έχουν γίνει πολλά τα σημάδια ότι έχει εισχωρήσει για τα καλά στον αθλητισμό.

Αυτές οι πράξεις υπονομεύουν τις βασικές αξίες της συμμετοχικότητας, της δικαιοσύνης και πάνω από όλα του σεβασμού της ανθρώπινης ύπαρξης. Πρόσφατα περιστατικά ανέδειξαν για ακόμα μια φορά την επείγουσα ανάγκη για συντονισμένες προσπάθειες εξάλειψης αυτού του φαινομένου από τον αθλητισμό. Αυτές τις ημέρες κυριαρχεί το θέμα του Βινίσιους, ο οποίος αντιμετώπισε ρατσιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Ρεάλ Μαδρίτης για το ισπανικό πρωτάθλημα.

Η… μονιμοποίηση του ρατσισμού στον αθλητισμό

Μπορεί να έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου στην αντιμετώπιση των φυλετικών διακρίσεων, ωστόσο εξακολουθούν να αμαυρώνουν τον χώρο του αθλητισμού περιστατικά ρατσισμού. Χειρονομίες διακρίσεων, αποδοκιμασίες και αντικείμενα γίνονται… όπλο στους ανεγκέφαλους της εξέδρας απέναντι σε αθλητές διαφορετικής καταγωγής καταστρατηγώντας έτσι το πνεύμα του δίκαιου ανταγωνισμού. 

Η περίπτωση του Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης μας υπενθυμίζει πως ακόμα και οι αθλητές τέτοιου βεληνεκούς δεν μένουν απρόσβλητοι από τέτοιες απεχθείς πρακτικές και γίνονται δέκτες συμπεριφοράς που δημιουργεί λανθασμένα πρότυπα και παράλληλα καλλιεργεί τη διαίρεση και την αίσθηση του αποκλεισμού μεταξύ διαφορετικών φυλετικών ομάδων. Φυσικά δεν είναι μόνο ο Βραζιλιάνος άσος της «βασίλισσας». 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις περιπτώσεις του Μάλκομ από τους φιλάθλους της νέας του ομάδας όταν πήρε μεταγραφή στη Ζενίτ, ή ακόμα και του Λιούις Χάμιλτον, όταν τον διέσυραν στο διαδίκτυο υποστηρικτές του Φερνάντο Αλόνσο την εποχή που οι δύο πιλότοι απλά προσπαθούσαν να κυριαρχήσουν στη Formoula 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο