fbpx

Βαράν: «Δεν φοβόμαστε τον Χάαλαντ, μπορούμε να κερδίσουμε τη Σίτι»

Βαράν: «Δεν φοβόμαστε τον Χάαλαντ, μπορούμε να κερδίσουμε τη Σίτι»

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν φοβάται τον Έρλινγκ Χάαλαντ, σύμφωνα με τον αμυντικό των «κόκκινων διάβολων», Ραφαέλ Βαράν, ενόψει του τελικού Κυπέλλου Αγγλίας (3/06) με τη Σίτι. Ο Γάλλος διεθνής, πάντως, αναγνώρισε ότι οι «πολίτες» μπορούν να γίνουν απειλητικοί από κάθε πλευρά του γηπέδου.

Η Γιουνάιτεντ μπαίνει στον τελικό του Σαββάτου με στόχο να βάλει τέλος στην προσπάθεια της πρωταθλήτριας της Premier League για το back to back στο FA Cup, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα να κυνηγά ένα σπάνιο τρεμπλ έχοντας μπροστά της και το μεγάλο τελικό του Champions League με την Ίντερ (10/06).

Η μόνη ομάδα που έχει καταφέρει στο παρελθόν να κατακτήσει και τα τρία τρόπαια στην ίδια σεζόν (Κύπελλο Αγγλίας, Champions League και πρωτάθλημα) είναι η Γιουνάιτεντ, με το κατόρθωμα του 1999.

Ο Χάαλαντ σημείωσε 52 γκολ στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία, κατακτώντας το “Χρυσό Παπούτσι” της Premier League με ρεκόρ 36 τερμάτων στο δρόμο των πολλών βραβείων του “Παίκτη της Χρονιάς”.

Ο Βαράν είπε: «Φόβος; Δεν υπάρχει περίπτωση… Γιατί;» αναρωτήθηκε στην Telegraph και συνέχισε: «Ναι, ο Χάαλαντ είναι πολύ καλός παίκτης, το ξέρουμε όλοι. Αλλά ο κίνδυνος από τη Σίτι έρχεται από παντού, είναι μία πλήρης ομάδα.»

Τόνισε ακόμη ότι η εξουδετέρωση του Κέβιν ντε Μπράιν ίσως να ήταν το κλειδί για να σταματήσει ο Χάαλαντ, καθώς ο Βέλγος μέσος ολοκλήρωσε τη σεζόν στην Premier League με 16 ασίστ, οι μισές από τις οποίες ήταν προς το Νορβηγό σέντερ φορ.

«Μπορούν να σκοράρουν σε σετ παιχνίδι, σε παιχνίδι κατοχής και σε παιχνίδι μεταβιβάσεων. Ως αμυντικός, η σύνδεση που έχει ο Χάαλαντ, ειδικά με τον Ντε Μπράιν, αυτού του είδους η πάσα δυσκολεύει κάθε άμυνα, οπότε αυτό που θα προσπαθήσουμε είναι να “κόψουμε” αυτή τη σύνδεση», ανέφερε ο Βαράν και κατέληξε:

«Ξέρουμε ότι μπορούμε να τους νικήσουμε. Πρέπει να είμαστε συνεπείς για 90 λεπτά, διότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.»

Η ομάδα του Έρικ τεν Χαγκ θέλει να τελειώσει τη σεζόν της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, έχοντας κατακτήσει ήδη το Λιγκ Καπ, με τον Βαράν – ο οποίος πέρασε 10 χρόνια γεμάτα με τρόπαια στη Ρεάλ Μαδρίτης – να ισχυρίζεται ότι η Γιουνάιτεντ αναπτύσσει ξανά νοοτροπία νικητή. «Πρέπει να είμαστε θετικοί, είμαστε σε καλό δρόμο. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να πιστέψουμε», σχολίασε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο