fbpx

Η Σεβίλλη στέρησε στον Ολυμπιακό τα playoff του Europa League

Η Σεβίλλη στέρησε στον Ολυμπιακό τα playoff του Europa League

Η Ρόμα με την ήττα που γνώρισε στον τελικό του Europa League, στέρησε από τον Ολυμπιακό την ευκαιρία για την απευθείας παρουσία του στα play off των προκριματικών της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός, “ήταν με το μέρος της Ρόμα”, στον τελικό του Europa League, καθώς με ενδεχόμενη κατάκτηση του τροπαίου από τους Ρωμαίους οι «ερυθρόλευκοι» θα κέρδιζαν θέση στα Play Off των προκριματικών.

Αν οι «τζιαλορόσι» σήκωναν το τρόπαιο, θα έπαιρναν αυτόματα και το εισιτήριο για το Champions League και θα άδειαζε μια θέση στους ομίλους του Europa League για την επόμενη σεζόν.

Αυτή θα την έπαιρνε η τρίτη ομάδα από την Ολλανδία, δηλαδή ο Άγιαξ και ο Ολυμπιακός θα πήγαινε μέσω αυτής της συγκυρίας από τον τρίτο προκριματικό γύρο στα πλέι οφ, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά παρουσία σε ομίλους τη νέα σεζόν.

Η Σεβίλλη, όμως ήταν εκείνη που έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου και στέρησε από τους «ερυθρόλευκους» την ευκαιρία να πάρουν την απευθείας παρουσία τους στα play off των προκριματικών του Europa League.

Αυτό σημαίνει ότι θα αγωνιστεί πρώτα την Πέμπτη 10 Αυγούστου, με το δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται την Πέμπτη 17 Αυγούστου (κλήρωση στις 24 Ιουλίου).

Αν συνεχίσει στα playoffs, τότε θα αγωνιστεί πρώτη φορά την Πέμπτη 24 Αυγούστου και θα διεκδικήσει θέση στους ομίλους του θεσμού την Πέμπτη 31 Αυγούστου (η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου).

Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Ο δρόμος των μη πρωταθλητών (4 ομάδες)

Ισχυροί (2 ομάδες)

Σλάβια (Τσεχία) 52,000
Ολυμπιακός (Ελλάδα) 39,000

Ανίσχυροι (2 ομάδες)

2 ηττημένες από τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League – μονοπάτι μη πρωταθλητών*
(*Οι ομάδες του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League – μονοπάτι μη πρωταθλητών)

Άντβερπ (17,000) ή Ουνιόν (19,000) ή Γκενκ (18,000) – Δεύτερη Βελγίου
Ντνίπρο (8,000) ή Ζόρια (16,000) – Δεύτερη Ουκρανίας
Σερβέτ (Ελβετία) 6,335

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο