fbpx

Europa League: Μετέτρεψε τη διοργάνωση σε… Σεβίλλη Λιγκ, 4-1 στα πέναλτι τη Ρόμα! (vid)

Europa League: Μετέτρεψε τη διοργάνωση σε… Σεβίλλη Λιγκ, 4-1 στα πέναλτι τη Ρόμα! (vid)

Η Σεβίλλη έκανε το θαύμα της, νίκησε τη Ρόμα στα πέναλτι με 4-1 (1-1 στα… 140 λεπτά) κι έκανε το «7 στα 7» σε ευρωπαϊκούς τελικούς φτάνοντας έτσι στο 7ο τρόπαιο της στη διοργάνωση, η οποία κάλλιστα θα μπορούσε να μετονομαστεί σε… Σεβίλλη League αντί για Europa League…

Με τον θρίαμβο της στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης οι Σεβιγιάνοι εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Champions League της επόμενης σεζόν.

Η Ρόμα ήταν εκείνη που μπήκε πολύ πιο καλά από τη Σεβίλλη στον τελικό και έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο ματς με το σουτ του Σπινατσόλα να διώχνει σωτήρια ο Μπόνο στο 12’.

Το ματς είχε ελάχιστες καλές στιγμές το πρώτο ημίωρο με τη Ρόμα να ελέγχει και να ψάχνει την αντεπίθεση, ενώ οι Ισπανοί ήταν εντελώς ακίνδυνοι. Στο 35’ σε μια φάση που οι Σεβιγιάνοι σάστισαν ζητώντας φάουλ, ο Μαντσίνι επωφελήθηκε στο χώρο του κέντρου, πήρε τη μπάλα, έβγαλε την ασίστ στον Ντιμπάλα που προχώρησε και πλάσαρε εύστοχα τον Μπόνο γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του Μουρίνιο.

Μετά το γκολ, όπως συμβαίνει πάντα με τις ομάδες του Μουρίνιο τα τελευταία χρόνια, η Ρόμα οπισθοχώρησε, αφήνοντας όλο το γήπεδο στη Σεβίλλη. Η οποία πίεσε, ανορθόδοξα τις πιο πολλές φορές, όμως στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 όταν ο κεραυνός του Ράκιτιτς εκτός περιοχής σταμάτησε στη ρίζα του δοκαριού του Πατρίσιο…

Στο 2ο ημίχρονο η Ρόμα βγήκε με διάθεση να παίξει μαζική άμυνα και η Σεβίλλη να πιέσει για ένα γρήγορο γκολ. Και στο 55’ δικαιώθηκε η δεύτερη. Σέντρα του Νάβας και ο Μαντσίνι στην προσπάθεια του να προλάβει τον Ενεσίρι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του (1-1).

Το γκολ έδωσε αυτοπεποίθηση στους Ισπανούς που πίεσαν για δεύτερο γκολ ενώ η Ρόμα έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν το κοντινό σουτ του Έιμπραχαμ έσωσε ο Μπόνο. Η Σεβίλλη κυριάρχησε στο γήπεδο και η Ρόμα έδινε την εντύπωση ότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ο Πατρίσιο έσωσε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων το δυνατό σουτ του Σούσο και ο τελικός πήγε στην παράταση…

Το πρώτο μέρος της παράτασης δεν είχε φάσεις καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων ήταν εξουθενωμένοι και πρόσεχαν να μη δεχτούν γκολ περισσότερο, παρά να πετύχουν. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο β’ μέρος της παράτασης με τη Ρόμα να προσπαθεί να απειλήσει με στημένα στις ατελείωτες καθυστερήσεις των καθυστερήσεων και μοιραία ο τελικός κρίθηκε στα πέναλτι.

Η σειρά των πέναλτι με πρώτη τη Σεβίλλη:

Οκάμπος 1-0
Κριστάντε 1-1
Λαμέλα 2-1
Μαντσίνι απόκρουση
Ράκιτιτς 3-1
Ιμπάνιεζ δοκάρι
Μοντιέλ 4-1 (Αρχικά απόκρουσε ο Πατρίσιο αλλά δόθηκε επανάληψη γιατί ο γκολκίπερ βγήκε νωρίτερα από τη γραμμή και απέκρουσε).

Ο Αγγλος ρέφερι Αντονι Τέιλορ «κιτρίνισε» τους Μάτιτς, Πελεγκρίνι, Μαντσίνι, Ράκιτιτς, Κριστάντε, Τσέλικ, Ζαλέφσκι, Λαμέλα, Οκάμπος.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας (95’ Μοντιέλ), Μπαντέ, Γκούντελι (120’+6’ Μαρκάο), Τέλες (95’ Ρέκικ), Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος, Τόρες (46’ Σούσο), Χιλ (46’ Λαμέλα), Ενεσιρί.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Σπινατσόλα (106’ Γιορέντε), Κριστάντε, Μάτιτς (120’ Μπόβε), Τσελίκ (91’ Ζαλέφσκι), Πελεγκρίνι (106’ Ελ Σαράουι), Έιμπραχαμ, Ντιμπάλα (68’ Βαϊνάλντουμ).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Σεβίλλη – Ρόμα 4-1 πεν. (1-1 κ.δ.) |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Σεβίλλη – Ρόμα 4-1 πεν. (1-1 κ.δ.) |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i4thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8zMS8yMi81MV8xOF82NDc3Y2Y2NjQ0NDAwLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT10M50S”,”uploadDate”:”2023-05-31T22:55:11.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-ct0twmhu0qxl”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο