fbpx

Αγγλία: Kυρώσεις για την καταπολέμηση της κακοποίησης

Αγγλία: Kυρώσεις για την καταπολέμηση της κακοποίησης

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία στην Αγγλία (FA) ανακοίνωσε σήμερα (30/5) ότι θαα αφαιρούνται βαθμοί από ομάδες ποδοσφαίρου σε πρωταθλήματα βάσης για επανειλημμένα αδικήματα σοβαρών παραπτωμάτων, καθώς έκανε γνωστές τις κυρώσεις για την καταπολέμηση της αύξησης κακοποίησης προς τους διαιτητές.

Η Ρυθμιστική Αρχή Ποδοσφαίρου στην Αγγλία ενέκρινε την απόφαση, η οποία επικυρώθηκε από το συμβούλιο της FA για ερασιτεχνικά πρωταθλήματα για την έναρξη της σεζόν 2023-24.

Οι αφαιρέσεις βαθμών θα ισχύουν για τους συλλόγους της 7ης και κάτω κατηγορίες στους άντρες και από την 3η κατηγορία και κάτω στις γυναίκες.

Τα σωρευτικά περιστατικά σοβαρής ανάρμοστης συμπεριφοράς μπορεί να περιλαμβάνουν πράξεις διάκρισης και επίθεση ή απόπειρα επίθεσης, και σωματική επαφή ή απόπειρα σωματικής επαφής εναντίον ενός διαιτητή, ανέφερε η FA.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα για το ποδόσφαιρο βάσης στην Αγγλία και περιγράφει ξεκάθαρα τη δέσμευσή μας να αντιμετωπίσουμε περιστατικά σοβαρής ανάρμοστης συμπεριφοράς», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μαρκ Μπάλινγκχαμ.

«Δεν θα γίνει ανεκτή απαράδεκτη συμπεριφορά προς άλλους παίκτες και διαιτητές. Ελπίζουμε ότι αυτό θα αποδειχθεί ισχυρός αποτρεπτικός παράγοντας που βοηθά στη βελτίωση της κουλτούρας στο παιχνίδι βάσης.»

Τον Φεβρουάριο, ένα ερωτηματολόγιο του BBC στο οποίο απάντησαν περισσότεροι από 900 ερασιτέχνες διαιτητές αποκάλυψε ανησυχητικά επίπεδα κακοποίησης και εκφοβισμού με πολλαπλές περιπτώσεις απειλών θανάτου.

Από τους 927 ερωτηθέντες, οι 908 δήλωσαν ότι είχαν υποστεί λεκτική κακοποίηση είτε από θεατές, είτε από παίκτες, από προπονητές ή από προπονητές, με σχεδόν 300 να λένε ότι είχαν υποστεί σωματική κακοποίηση.

Η FA τιμώρησε 380 παίκτες και προπονητές πέρυσι για επίθεση ή απειλή σε διαιτητές.

Ο Μπάλινγκχαμ ανέφερε ότι η FA συνεργάζεται επίσης με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα για την αντιμετώπιση

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο