fbpx

La Liga: Υποβιβάστηκε η Εσπανιόλ, κάζο της Μπιλμπάο από την Έλτσε – Συνεχίζονται οι μάχες για την Ευρώπη και τον υποβιβασμό

La Liga: Υποβιβάστηκε η Εσπανιόλ, κάζο της Μπιλμπάο από την Έλτσε – Συνεχίζονται οι μάχες για την Ευρώπη και τον υποβιβασμό

Παρατείνεται η αγωνία μέχρι και την τελευταία αγωνιστική της La Liga για τις ομάδες που θα ακολουθήσουν την Έλτσε στη δεύτερη κατηγορία, αλλά και για την ομάδα που θα καταφέρει να πάρει την 7η θέση και το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Όσον αφορά στην πρώτη εξάδα, αυτή έχει «κλειδώσει», με την Μπαρτσελόνα να είναι πρωταθλήτρια και μαζί με Ρεάλ, Ατλέτικο και Σοσιεδάδ θα αγωνιστούν στο επόμενο Champions League. Επιπλέον, Βιγιαρεάλ και Μπέτις έχουν εξασφαλίσει τις θέσεις για το Europa League. Η… μάχη της 7η θέσης θα ξεκαθαρίσει την επόμενη Κυριακή, στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν, αφού Οσασούνα, Μπιλμπάο, Τζιρόνα, Σεβίλλη, Ράγιο Βαγεκάνο και Μαγιόρκα θα παλέψουν μέχρι τελευταία στιγμή.

Στην ουρά της βαθμολογίας, γίνεται επίσης χαμός, καθώς, εκτός από τις Έλτσε και Εσπανιόλ που έχουν ήδη υποβιβαστεί, μια ακόμα ομάδα από τις, Βιγιαδολίδ, Κάντιθ, Χετάφε, Αλμερία, Θέλτα και Βαλένθια θα την ακολουθήσουν στη LaLiga 2 στο τέλος της σεζόν.

Στη σημερινή, προτελευταία αγωνιστική, η Μπαρτσελόνα επικράτησε εύκολα της Μαγιόρκα με 3-0, η Μπιλμπάο γνώρισε την εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Έλτσε, Βαλένθια και Εσπανιόλ ήρθαν ισόπαλες με το «χορταστικό» 2-2, αποτέλεσμα το οποίο οδηγεί τη δεύτερη στον υποβιβασμό.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής της La Liga:

Σεβίλη-Ρεάλ Μαδρίτης 1-2

Αλμερία-Βαγιαδολίδ 0-0

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ελτσε 0-1

Ατλέτικο Μαδρίτης-Σοσιεδάδ 2-1

Μπαρτσελόνα-Μαγιόρκα 3-0

Κάντιθ-Θέλτα 1-0

Χετάφε-Οσασούνα 2-1

Τζιρόνα-Μπέτις 1-2

Ράγιο Βαγεκάνο-Βιγιαρεάλ 2-1

Βαλένθια-Εσπανιόλ 2-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 88

Ρεάλ Μαδρίτης 77

Ατλέτικο Μαδρίτης 76

Σοσιεδάδ 68

Βιγιαρεάλ 63

Μπέτις 59

Οσασούνα 50

Αθλέτικ Μπιλμπάο 50

Τζιρόνα 49

Ράγιο Βαγεκάνο 49

Σεβίλη 49

Μαγιόρκα 47

Κάντιθ 41

Χετάφε 41

Βαλένθια 41

Αλμερία 40

Θέλτα 40

Βαγιαδολίδ 39

Εσπανιόλ 36 –Υποβιβαστηκε–

Έλτσε 24 –Υποβιβάστηκε–

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο