fbpx

Η ΓΓΑ αναγνώρισε το ποδόσφαιρο σάλας ως ξεχωριστό άθλημα

Η ΓΓΑ αναγνώρισε το ποδόσφαιρο σάλας ως ξεχωριστό άθλημα

Η ΓΓΑ (Γενική Γραμματεία Αθλητισμού) αναγνώρισε το ποδόσφαιρο σάλας-Futsal υπάγεται πλέον ως ξεχωριστό άθλημα, και κατά συνέπεια τα σωματεία θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στη ΓΓΑ για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣΣ:

«Η ΕΠΣΣ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνσει ότι το Ποδόσφαιρο Σάλας υπάχθηκε στη ΓΓΑ ως ξεχωριστό άθλημα. Αυτό σημαίνει ότι από αύριο Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ρητά έως την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, τα σωματεία-μέλη μας θα πρέπει να σπεύσουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στη ΓΓΑ για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση για Ποδόσφαιρο Σάλας.

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν είτε ηλεκτρονικά (μέσω της Υπηρεσίας Τηλεϋποδοχής Αιτημάτων e-αιτήσεις για Αθλητική Αναγνώριση), είτε με την προσκόμιση του φακέλου στο πρωτόκολλο της ΓΓΑ, ώστε στη συνέχεια να γίνει και η ένταξη στο Μητρώο για το Ποδόσφαιρο Σάλας μέχρι 30/06/2023, ειδάλλως δεν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα της περιόδου 2023-2024, Α’ και Β’ Ανδρών, Α’ Γυναικών, Κ18, Κ16, Κ15.

Το κάθε σωματείο, μόλις καταθέτει την αίτησή του είτε ηλεκτρονικά είτε στο πρωτόκολλο, θα πρέπει υποχρεωτικά να στείλει στην Ένωση το πρωτόκολλο κατάθεσης.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Αυλωνίτης έκανε λόγο για ιστορική ημέρα για το άθλημα: “Είναι μια μεγάλη μέρα για την ελληνική Σάλα. Είναι μια ιστορική ημέρα, διότι το futsal αλλάζει επίπεδο. Αναγνωριζόμαστε ως ξεχωριστό άθλημα και αυτό μόνο θετικά πράγματα μπορεί να φέρει. Ήταν ένας στόχος πολλών ετών, ο οποίος επιτεύχθηκε από την διοίκησή μας.

Έγινε μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια και η ΕΠΟ ήταν αρωγός μας. Θέλουμε να την ευχαριστήσουμε που στάθηκε στο πλάι μας. Τα καλύτερα είναι μπροστά για το Ποδόσφαιρο Σάλας και θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να δούμε το αγαπημένο μας άθλημα εκεί που ονειρευόμαστε”.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο