fbpx

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 3-1: Νίκη- «χρυσάφι» για τους Καστιλιάνους (pic)

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 3-1: Νίκη- «χρυσάφι» για τους Καστιλιάνους (pic)

Η αδιάφορη Μπαρτσελόνα, φιλοξενήθηκε από την Βαγιαδολίδ, η οποία είχε ανάγκη τους βαθμούς για να σώσει το τομάρι της από τον υποβιβασμό και είδε τους γηπεδούχους να παίρνουν τελικά την νίκη με 3-1 για την 36η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ματς:

Η Βαγιαδολίδ μπήκε με δικαιολογημένο άγχος στο ματς, όμως πήραν αμέσως ψυχολογία μέσα σε δύο λεπτά αφού, οι Μπλαουγκράνα έχασαν την συγκέντρωση τους και ο Κρίστενσεν στο 2′ με αυτογκόλ έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους.

Οι παίκτες της Μπαρτσελόνα ωστόσο, θέλησαν να πάρουν τα πάνω τους και σφυροκοπούσαν συνεχώς την άμυνα της Βαγιαδολίδ χωρίς αποτέλεσμα. Στο 22′ η Μπαρτσελόνα έδωσε ακόμη ένα εύκολο γκολ αφού έκανε πέναλτι και ο Λάριν δεν είπε όχι σε αυτό το δώρο κάνοντας το 2-0 με ένα δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία του Τερ Στέγκεν.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα της Βαρκελώνης θέλησε να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ και να μην αφήσει την Βαγιαδολίδ να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που τόσο ήθελε. Είχε από το ξεκίνημα συντριπτική κατοχή , χάνοντας μάλιστα και μια κλασική ευκαιρία με τον Λεβαντόφσκι.

Η Βαγιαδολίδ, συνέχισε στον αμυντικό της ρυθμό και κυνηγούσε ένα τρίτο γκολ μέσα από αντεπιθέσεις, με τον Πένια να αποκρούει το σουτ του Λάριν στο 55′.

Οι Μπλαουγκράνα είχαν την διάθεση να κυνηγήσουν το παιχνίδι, όμως παρά την κυριαρχία τους στον αγωνιστικό χώρο , η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους όσες φορές έφτασε κοντά στο γκολ.

Τον αγώνα για την Βαγιαδολίδ, σφράγισε ο Πλάτα με γκολ στο 73′ έπειτα από ασίστ του Λάριν και έδωσε στην ομάδα του, τους βαθμούς μιας πολύτιμης νίκης.

Η Μπαρτσελόνα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι σε 3-1 στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης μετά από ασίστ του Ντε Γιονγκ.

Η Βαγιαδολίδ δεν είχε κερδίσει κανέναν απο τους τελευταίους 7 αγώνες ενάντια στην ομάδα της Μπαρτσελόνα, όμως το κατάφερε την στιγμή που το χρειαζόταν περισσότερο.

Με αυτό τον τρόπο οι Καστιλιάνοι βρέθηκαν μια θέση πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού έχοντας 38 βαθμούς (έναντι 35 της Κάδιθ)

Βαγιαδολίδ (Πεζολάνο): Μάσιπ, Φρεσέντα, Φερνάντεζ (16′ Τόρες), Σάντσεζ, Ολάθα (45′ Μονσού), Ροκέ (45′ Εσκουντέρο), Αγουάδο, Πλάτα, Πιάνο (71′ Πέρεθ), Μασίς (71′ Ρόσα) Λάριν

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν (45′ Πένια) Σέρτζι Ρομπέρτο (46′ Κεσσιέ)Κρίστενσεν, Αλόνσο, Μπαλντέ, Γκάβι (74′ Γκάβι, Γκαρσία, Ντε Γιονγκ, Ραφίνια (63′ Τόρες) Τορρέ (63′ Ντεμπελέ), Λεβαντόφσκι

Πέραν του αποτέλεσματος, οι δύο ομάδες έστειλαν ένα πολύ όμορφο μήνυμα, κρατώντας ένα πανό το οποίο ανέφερε :”Έξω από το ποδόσφαιρο οι ρατσιστές” , και θέλησαν να δείξουν την συμπαράσταση τους στον παίκτη της Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους, ο οποίος έπεσε για πολλοστή φορά θύμα ρατσιστικής επίθεσης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο