fbpx

Επτά συλλήψεις στην Ολλανδία για τα επεισόδια στο ματς Αλκμααρ-Γουέστ Χαμ 

Επτά συλλήψεις στην Ολλανδία για τα επεισόδια στο ματς Αλκμααρ-Γουέστ Χαμ 

Συνολικά 26 άνδρες που συμμετείχαν σε απόπειρες επίθεσης στην οικογένεια και τους φίλους των παικτών της Γουέστ Χαμ, στην Ολλανδία, την περασμένη εβδομάδα, καταγγέλθηκαν στην αστυνομία, ενώ έγιναν επτά συλλήψεις και ακόμη δέκα άτομα αναζητούνται, όπως αναφέρει σήμερα (24/5) ο ολλανδικός Τύπος.

Η ολλανδική αστυνομία ζήτησε βοήθεια μέσω ενός τηλεοπτικού προγράμματος την Τρίτη προκειμένου να εντοπίσει τους χούλιγκαν, δείχνοντας εικόνες υπόπτων που εμπλέκονταν στην επίθεση που διαδραματίστηκε στη λήξη του δεύτερου αγώνα του ημιτελικού του Europa Conference League μεταξύ της Άλκμααρ και του λονδρέζικου συλλόγου.

Οι αστυνομικές αρχές, αναγνώρισαν 24 οπαδούς ως ύποπτους για την προφανώς προμελετημένη επίθεση στο «AZ Stadium» του Άλκμααρ μετά την ήττα του γηπεδούχου συλλόγου. Περισσότερα άτομα από ό,τι η αστυνομία αρχικά πίστευε έδωσαν το παρών στην αστυνομία, αν και 10 από την αρχική λίστα των 24 εξακολουθούν να αναζητούνται.

Η αστυνομία έδωσε προθεσμία στους εμπλεκόμενους μέχρι την Τρίτη να εμφανιστούν στο αστυνομικό τμήμα διαφορετικά θα προβληθούν οι εικόνες τους σε ένα εθνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα που ονομάζεται “Opsporing verzocht” (ζητείται έρευνα), το οποίο μεταδίδει εκκλήσεις για τον εντοπισμό εγκληματιών που συνελήφθησαν από κάμερα, υπόπτων, αγνοουμένων ή αγνώστων πτωμάτων.

«Υπήρχαν άνθρωποι που δεν αναζητούσαμε αρχικά, αλλά φοβόντουσαν ότι ήταν σε μια από τις φωτογραφίες», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα «Algemeen Dagblad». «Επομένως, δεν γίνεται να είναι αυτόματα όλοι ύποπτοι για βιαιοπραγίες».

Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από κάμερες ασφαλείας δείχνουν 10 άνδρες που συμμετείχαν στις επιθέσεις προβλήθηκαν στην τηλεόραση την Τρίτη. Έχουν επίσης αναρτηθεί στον ιστότοπο του προγράμματος (opsporingverzocht.avrotros.nl).

Υπενθυμίζεται ότι οι οπαδοί των γηπεδούχων διέρρηξαν έναν φράχτη και επιτέθηκαν σε φιλάθλους και μέλη των οικογενείων της Γουέστ Χαμ που κάθονταν σε ένα ρεζερβέ τμήμα πίσω από τον πάγκο της ομάδας τους.

Ακολούθησε ένας καυγάς στον οποίο παίκτες της Γουέστ Χαμ, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού Ντέκλαν Ράις, προσπάθησαν να επέμβουν, με αρκετούς να τρέχουν να βοηθήσουν συγγενείς και φίλους που απειλούνταν.

Ένα ανήλικο αγόρι κλώτσησε παίκτη της Γουέστ Χαμ, έδειξε το τηλεοπτικό πρόγραμμα ενώ έκρυβε το πρόσωπό του.

Την επίθεση καταδίκασε η Άλκμααρ, η οποία χαρακτήρισε «επαίσχυντες» τις ενέργειες των υποστηρικτών της.

Εν τω μεταξύ, ο δήμος στο Ναϊμέγκεν απαγόρευσε στους οπαδούς της Άλκμααρ να παρακολουθήσουν τον αγώνα της Κυριακής στο ολλανδικό πρωτάθλημα εναντίον της τοπικής ομάδας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο