fbpx

Premier League: Η ανοικτή Ευρώπη και το κυνήγι για τη σωτηρία

Premier League: Η ανοικτή Ευρώπη και το κυνήγι για τη σωτηρία

Δύο αγωνιστικές έμειναν για το κλείσιμο της Premier League με τα φώτα πλέον να έχουν πέσει στη μάχη για την παραμονή και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Ο τίτλος και το Champions League που καθάρισαν!

Στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας σχεδόν όλα έχουν κριθεί. Η Μάντσεστερ Σίτι μετά την γκέλα της Άρσεναλ στέφθηκε και μαθηματικά πρωταθλήτρια με τους Κανονιέρηδες να βγαίνουν μετά από αρκετά χρόνια στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Εκεί θα βρίσκονται με ένα πόντο στα επόμενα δύο παιχνίδια και οι Νιούκαστλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στην 5η θέση όπως όλα δείχνουν μετά την ισοπαλία με την Άστον Βίλα θα είναι η Λίβερπουλ ενώ η Μπράιτον με νίκη αύριο κλειδώνει μαζί με τους Reds την παρουσία της στο επόμενο Europa League.

H μάχη του Κόνφερενς!

Μάχη γίνεται όμως για το εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ. Σε αυτή προπορεύεται η Άστον Βίλα με 58 ενώ ακολουθούν Τότεναμ και Μπρέντφορντ με 57 και 56 πόντους αντίστοιχα με τη Βίλα να παίζει με την Μπράιτον που σε περίπτωση νίκης και ήττα αύριο των Γλάρων μπορεί να βρίσκονται στο Europa League ενώ η Τότεναμ θα παίζει με τη Λίντς που καίγεται για βαθμούς ώστε να σωθεί και η Μπρέντφορντ παίζει με την πρωταθλήτρια Σίτι.

Η τρέλα της σωτηρίας καλά κρατεί!

Στη σωτηρία τώρα έχουμε τρείς μονομάχους όμως ένας θα βγει νικητής ενώ οι άλλοι δύο θα ακολουθήσουν τη Σαουθάμπτον στην Τσάμπιονσιπ. Οι μονομάχοι είναι οι Έβερτον, Λιντς και Λέστερ με την ομάδα του Λίβερπουλ να είναι μπροστά με 2 πόντους διαφορά. Βέβαια Λιντς και Λέστερ αγωνίζονται αύριο εκτός έδρας κόντρα σε Γούεστ Χαμ και Νιούκαστλ αντίστοιχα.

Φαβορί δείχνει αυτή τη στιγμή η Έβερτον αφού τελευταία αγωνιστική έχει εντός την αδιάφορη Μπόρνμουθ ενώ η Λέστερ έχει την Γουέστ Χαμ εντός έδρας και η Λιντς την Τότεναμ που καίγεται για την έξοδο στην Ευρώπη.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες)

Μάντσεστερ Σίτι 85 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ 35αγ.

Άρσεναλ 81 — Champions League

Νιούκαστλ 69 -36αγ.

Μάντσεστερ Γιουν. 69 -36αγ.


Λίβερπουλ 66


Μπράιτον 58 -35αγ.

Άστον Βίλα 58

Τότεναμ 57

Μπρέντφορντ 56

Φούλαμ 52

Κρίσταλ Πάλας 44

Τσέλσι 43 -35αγ.

Γουλβς 41

Μπόρνμουθ 39

Νότιγχαμ Φόρεστ 37

Γουέστ Χαμ 37 -36αγ.

Έβερτον 33


Λιντς 31 -36αγ.

Λέστερ 30 -36αγ.

Σαουθάμπτον 24 -36αγ. –Υποβιβάστηκε–

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο