fbpx

Μαρινάκης σε ΕΠΟ: «Προσωπικά δεν θα είμαι συμμέτοχος σε ένα ακόμα επιχειρούμενο έγκλημα» 

Μαρινάκης σε ΕΠΟ: «Προσωπικά δεν θα είμαι συμμέτοχος σε ένα ακόμα επιχειρούμενο έγκλημα» 

Ο Β. Μαρινάκης δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, ωστόσο απέστειλε επιστολή στην οποία στάθηκε στα θέματα της διαιτησίας και της χρηματοδότησης των ομάδων της Σούπερ Λίγκας2. Αναφερόμενος στις τροποποιήσεις των κανονισμών υποστήριξε: «Εάν η τροποποίηση αφορά στην οργάνωση και διοίκηση της διαιτησίας είναι επιβεβλημένο αυτή να είναι συμβατή και με την Ολιστική Μελέτη και με την ελληνική νομοθεσία και να συζητηθεί και στην ΕΕ και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, πριν οδηγηθεί στην Γενική Συνέλευση». 

Σε ότι αφορά στο αίτημα της ΣΛ2 για χρηματοδότηση των ομάδων της από χρήματα της FIFA, ο Μαρινάκης τόνισε: «Προσωπικά δεν θα είμαι συμμέτοχος σε ένα ακόμα επιχειρούμενο έγκλημα. Τα χρήματα από το πρόγραμμα FIFAForward δεν δίνονται για να καλύψουν τα «φέσια» των ομάδων της ΣΛ2, αλλά για την ανάπτυξη της διαιτησίας και συγκεκριμένα για τα προγράμματα εκπαίδευσης και την αγορά εξοπλισμού για τη διαιτησία. Εάν υπάρχει έγγραφη επιβεβαίωση από τη FIFA προς εσάς που σας νομιμοποιεί να σκορπίσετε τα λεφτά του προγράμματος προς όφελος των «στοιχηματζήδων» της ΣΛ2 και να υπονομεύσετε τα προγράμματα ανάπτυξης της διαιτησίας, σας καλώ να τη παρουσιάσετε στα μέλη της ΕΕ, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχετε εμφανίσει τίποτα. Εκτός εάν έχετε εξασφαλίσει την εκπαίδευση των διαιτητών με ιδιωτικά κεφάλαια που θα αντλήσετε από τους φίλους σας, οπότε καλό είναι επίσης να μας πείτε ποιοι θα σας τα δώσουν». 

Και ο Μαρινάκης κατέληξε: «Τα ποσά που προέρχονται από τη FIFA και την UEFA προορίζονται μόνο για συγκεκριμένους σκοπούς. Οτιδήποτε άλλο συνιστά κακοδιαχείριση των σχετικών κεφαλαίων που τυποποιείται αυτοτελώς ως πειθαρχική παράβαση στον Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA…».     

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο