fbpx

Λεβερκούζεν-Ρόμα 0-0: Για 2η σερί χρονιά οι Ιταλοί σε ευρωπαϊκό τελικό (vid)

Λεβερκούζεν-Ρόμα 0-0: Για 2η σερί χρονιά οι Ιταλοί σε ευρωπαϊκό τελικό (vid)

Η περσινή νικήτρια της Conference League, Ρόμα του Ζοσέ Μουρίνιο, πήρε 0-0 στο Λεβερκούζεν και μαζί την πρόκριση στον τελικό του Europa League στις 31 Μαίου στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία.

Η Λεβερκούζεν προσπάθησε να ανατρέψει την ήττα της από τη Ρόμα με 1-0 στο «Ολίμπικο» και πίεσε πολύ τους Ιταλούς αλλά γκολ στο πρώτο μέρος δεν βρήκε. Η πιο μεγάλη ευκαιρία της χάθηκε στο 12’ όταν η βολίδα του Ντιαμπί σταμάτησε στη συμβολή των δοκών. Η Ρόμα, κλασική ομάδα του Μουρίνιο κατέβηκε να κλέψει το ματς και δεν απείλησε σχεδόν καθόλου στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, είχαμε το ίδιο σκηνικό, με τους γηπεδούχους να πιέζουν αλλά να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους, στην πολύ καλά οργανωμένη άμυνα της Ρόμα. Για αυτό το λόγο προσπαθούσε να βρει δίχτυα με μακρινά σουτ των Φρίμπονγκ, Ντιαμπί, Αζμούν, με τον Ρουί Πατρίσιο να αποκρούσει τα περισσότερα από αυτά και τον Μουρίνιο να κλείνει με την είσοδο και του Σμόλινγκ για τα καλά τα μετόπισθεν της ομάδας του, αδιαφορώντας για την επίθεση και με το 1-0 του πρώτου αγώνα η Ρόμα ξανά σε τελικό.

Ο Σλοβένος Σλάβκο Βίντσιτς “κιτρίνισε” τους Ινκαπιέ, Παλάσιος, Μπάκερ, Ιμπάνιεθ, Κριστάντε, Ντιαμπί, Ταπσόμπα, Εϊμπραχαμ.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Ταπσόμπα, Τα (86’ Αμίρι), Ινκαπιέ, Φρίμπονγκ, Ντεμιρμπάι, Παλάσιος (80’ Χλόζεκ), Μπάκερ (73’ Αντλί), Ντιαμπί, Αζμούν, Βιρτς.

ΡΟΜΑ: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνιεθ, Τσελίκ (78’ Σμόλινγκ), Μπόβε, Μάτιτς, Πελεγκρίνι, Σπινατσόλα (34’ Ζαλέφσκι), Μπελότι (46’ Βαϊνάλντουμ), Έιμπραχαμ.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Λεβερκούζεν – Ρόμα 0-0 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Λεβερκούζεν – Ρόμα 0-0 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i3thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8xOC8yMS8xMV8zOV82NDY2OTQ4YjM2NjdmLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT2M59S”,”uploadDate”:”2023-05-18T21:12:55.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-csppnr8dbzqx”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο