fbpx

Europa League: Η Σεβίλλη ξανά στον τελικό, 2-1 με ανατροπή τη Γιουβέντους στην παράταση (vid)

Europa League: Η Σεβίλλη ξανά στον τελικό, 2-1 με ανατροπή τη Γιουβέντους στην παράταση (vid)

Η συνήθης ύποπτη της διοργάνωσης, Σεβίλλη που απέκλεισε τη Γιουβέντους με ανατροπή στην παράταση (2-1) θα αντιμετωπίσει την περσινή νικήτρια του Conference League, Ρόμα, στον τελικό του Europa League στις 31 Μαΐου στην «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης στην Ουγγαρία.

Η Σεβίλλη μετά το 1-1 που είχε πάρει πριν μια βδομάδα στο Τορίνο από τη Γιουβέντους, νίκησε στη ρεβάνς του «Σάντσεθ Πιθχουάν» τους Ιταλούς με 2-1 σε δραματικό ματς και πλέον θα διεκδικήσει το 7ο τρόπαιο της στη διοργάνωση.

Στη χθεσινή ρεβάνς έγινε κυριολεκτικά των… αλλαγών, αφού και τα τρία γκολ τα σημείωσαν παίκτες που μπήκαν στο β’ μέρος στο παιχνίδι! Οι Ισπανοί ήταν καταιγιστικοί στο πρώτο 20λεπτο κι έχασαν ευκαιρίες με τους Ενεσίρι, Ράκιτιτς. Η Γιουβέντους είχε τρεις σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Κεφαλιά του Γκάτι έσωσε εντυπωσιακά ο Μπόνο (15’), τετ α τετ του Ντι Μαρία στο 27’ αλλά ο Αργεντινός πλάσαρε απελπιστικά άουτ και στο 33’ ατομική προσπάθεια και σουτ του Κεν η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι.

Η Σεβίλλη είχε την πιο μεγάλη της ευκαιρία στο 24’ σε κεφαλιά-ψαράκι του Οκάμπος που έσωσε στη γραμμή ο Σέζνι.

Τα αίματα άναψαν στο 39’ σε σκληρό μαρκάρισμα του Γκούντελι στον Φατζιόλι που αντικαταστάθηκε τελικά χωρίς ο ρέφερι να βγάλει κάρτα. Ακολούθησαν εντάσεις μεταξύ των παικτών και στο 45’ το γήπεδο σηκώθηκε στον αέρα για μια αμφισβητούμενη φάση. Ο Τόρες τσίμπησε την μπάλα προ του Κουαδράδο, ο Κολομβιανός με τις τάπες τον ανέτρεψε και οι Ισπανοί ζήτησαν πέναλτι. Ο Μάκελι δεν είδε την παράβαση, ο VAR ήλεγξε αν η ανατροπή ήταν μέσα ή έξω από την περιοχή και τελικά το ματς συνεχίστηκε κι έληξε κανονικά, με τους Σεβιγιάνους να διαμαρτύρονται έντονα.

Στο β’ μέρος η Γιουβέντους ξεκίνησε πιο δυνατά κι έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Ραμπιό και Μπρέμερ για το 0-1. Όμως η 3η ήταν και φαρμακερή. Στο 64’ μπήκαν στο ματς οι Κιέζα και Βλάχοβιτς κι ένα λεπτό μετά (65’) ο πρώτος τροφοδότησε τον δεύτερο, ο Σέρβος κέρδισε τις κόντρες, προχώρησε και πλάσαρε εύστοχα γράφοντας το 0-1.

Όμως η αντίδραση της Σεβίλλης ήρθε σχετικά γρήγορα. Στο 71’ ένας ακόμη παίκτης που είχε μπει αλλαγή, ο πρώην άσος της Μίλαν, ο Σούσο με κεραυνό εκτός περιοχής έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Στο 90’ ο Σέζνι έσωσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Ενεσίρι κι έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί στο 95ο λεπτό ο Χιλ έκανε τη σέντρα και στο ύψος του πέναλτι πετάχτηκε ένας ακόμη παίκτης που είχε μπει αλλαγή, ο Λαμέλα, και με καρφωτή κεφαλιά έδωσε προβάδισμα πρόκρισης στη Σεβίλλη που έφτασε έτσι στην ανατροπή (2-1), παρά το γεγονός ότι έπαιξε από το 114’ με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ακούνια και παρά της προσπάθειες της Γιουβέντους να φτάσει στην ισοφάριση.

Ο Ολλανδός Ντάνι Μακέλι απέβαλε τον Ακούνια κι έδειξε κίτρινες στους Κεν, Ακούνια, Ντανίλο, Μιρέτι.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπόνο, Νάβας (106’ Γκόμες), Μπαντέ, Γκούντελ, Ακούνια, Φερνάντο, Ράκιτιτς, Οκάμπος (70’ Λαμέλα), Τόρες (62’ Σούσο, 116’ Ρέκικ), Χιλ (100’ Μοντιέλ), Ενεσιρί.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέζνι, Ντανίλο, Μπρέμερ, Γκάτι, Κουαδράδο (106’ Μίλικ), Φατζιόλι (41’ Παρέδες), Λοκατέλι (86’ Μιρέτι), Ραμπιό, Ίλινγκ Τζούνιορ (86’ Κόστιτς), Ντι Μαρία (64’ Κιέζα), Κεν (64’ Βλάχοβιτς).

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Σεβίλλη – Γιουβέντους 2-1 παρ. (1-1 κ.δ.) |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Σεβίλλη – Γιουβέντους 2-1 παρ. (1-1 κ.δ.) |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8xOC8yMS81NF8zMl82NDY2OWU5OGE1MDEzLmpwZWc=/profile:player-960×540″,”duration”:”PT8M47S”,”uploadDate”:”2023-05-18T21:58:04.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cspqko0thj4h”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο