fbpx

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ 4-0: Την σκόρπισε, την αποκαθήλωσε και πάει Κωνσταντινούπολη (vid)

Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ 4-0: Την σκόρπισε, την αποκαθήλωσε και πάει Κωνσταντινούπολη (vid)

Η Μάντσεστερ Σίτι με εντυπωσιακή εμφάνιση συνέτριψε 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 το πρώτο παιχνίδι) στον ημιτελικό και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League, εκεί που θα βρεθεί αντιμέτωπη με την Ιντερ, στις 10 Ιουνίου στο «Ataturk Olympic Stadium» της Κωνσταντινούπολης.

Ήταν και μια άτυπη ρεβάνς των Πολιτών» για τον περσινό αποκλεισμό τους από τους Μαδριλένους ξανά στον ημιτελικό της διοργάνωσης

Το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στην Σίτι, που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έπνιξε τη Ρεάλ που στάθηκε ανήμπορη να κρατήσει μπάλα και είχε μόλις μια τελική στο 45λεπτο, μια βολίδα εκτός περιοχής του Κρόος στο οριζόντιο δοκάρι του Εμερσον (34’) , ο οποίος ήταν θεατής του αγώνα. Ηταν σίγουρα το καλύτερο πρώτο ημίχρονο της ομάδας του Γκουαρδιόλα τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Κουρτουά έσωσε δύο φορές με καταπληκτικές επεμβάσεις κοντινές κεφαλιές του Χάαλαντ αλλά δεν μπόρεσε να σώσει το 1-0 των γηπεδούχων στο 23’. Τρομερή κάθετη του Ντε Μπρόινε στον Σίλβα που λίγο πλάγια στην περιοχή και εντελώς αμαρκάριστος τίναξε τα δίχτυα της Ρεάλ.

Οι Αγγλοι που είχαν βγάλει εκτός ματς τους Βινίσιους και Μπενζεμά, συνέχισαν να πιέζουν την πανικόβλητη άμυνα των Μαδριλένων και στο 37’ από συνδυασμό Γκρίλις – Γκιντογκάν, ο τελευταίος σούταρε από το ύψος της μικρής περιοχής, η μπάλα κόντραρε, πήρε ύψος και ήρθε ξανά ο Μπερνάντο Σίλβα (που ταλαιπώρησε αφάνταστα τον Καμαβιγκά) να πάρει το ριμπάουντ και με κεφαλιά έγραψε σε αποθέωση το 2-0. Στα τελευταία λεπτά η Σίτι πίεσε (η κατοχή μπάλας έφτασε στο 80% και οι τελικές ήταν 13-1!) και για τρίτο γκολ αλλά η άμυνα των φιλοξενούμενων άντεξε με πολύ κόπο και ιδρώτα…

Στο β’ μέρος η Ρεάλ υποχρεώθηκε να βγει μπροστά. Η Σίτι με το 2-0 έδωσε χώρο και είχε στο νου της, τις αντεπιθέσεις. Οι Ισπανοί κράτησαν περισσότερο μπάλα, είχαν τη πρωτοβουλία αλλά δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους στην εστία του Εμερσον. Ο Αντσελότι όσο περνούσε η ώρα ρίσκαρε περισσότερο και η Ρεάλ έγινε πιο απειλητική.

Αντίθετα η Σίτι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο 73’ σε τετ α τετ του Χάαλαντ που πλάσαρε ο Κουρτουά απέκρουσε η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και βγήκε κόρνερ. Και τρία λεπτά μετά, από φάουλ-σέντρα του Ντε Μπρόινε ο Μιλιτάο βρήκε τη μπάλα με τον μηρό και την έστειλε στα δίχτυα του Κουρτουά για το 3-0 που ουσιαστικά τελείωσε την υπόθεση πρόκριση. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλαν οι δύο τελευταίες αλλαγές του Γκουαρδιόλα. Ασίστ Φόντεν, πλασέ Αλβαρες στο 91’ και 4-0…

Ο Πολωνός Ματσίνιακ “κιτρίνισε” τους Ντίας, Καρβαχάλ, Καμαβιγκά, Γκρίλις.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ντίας, Ακάντζι, Γουόκερ, Στόουνς, Γκιντογάν (79’ Μαχρέζ), Ρόδρι, Ντε Μπρόινε (84’ Φόντεν), Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ (89’ Αλβαρες).

ΡΕΑΛ Μ.: Κουρτουά, Καρβαχάλ (80’ Βάσκεθ), Μιλιτάο, Αλάμπα, Καμαβινγκά (80’ Τσουαμενί), Μόντριτς (64’ Ρούντιγκερ), Κρόος (70’ Ασένσιο), Βαλβέρδε, Ροντρίγκο (80’ Θεμπάγιος), Μπενζεμά, Βινίσιους.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-0 |HIGHLIGHTS|”,”description”:”Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 4-0 |HIGHLIGHTS|”,”thumbnailUrl”:”https://i1thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wNS8xNy8yMS8yNF8zOF82NDY1NDYxNjZiOWVlLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT7M56S”,”uploadDate”:”2023-05-17T21:05:56.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-csouua1edx15″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο