fbpx

Ίντερ-Μίλαν: Οι «νερατζούρι» την προϊστορία – Οι «ροσονέρι» την εξαίρεση στον κανόνα

Ίντερ-Μίλαν: Οι «νερατζούρι» την προϊστορία – Οι «ροσονέρι» την εξαίρεση στον κανόνα

Μόλις μία φορά έχει κατορθώσει ομάδα να επιστρέψει σε ημιτελικό Champions League, έχοντας χάσει τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά το πρώτο ματς.

Η Μίλαν, την Τρίτη το βράδυ (16/5, 22:00) ψάχνει να το κάνει αυτό κόντρα στην Ίντερ για μια θέση στον τελικό του Champions League.

Η Ίντερ πήρε «διπλό» στον πρώτο ημιτελικό με 2-0, και έχει στα χέρια της την πρόκριση, στον πρώτο της τελικό μετά το 2010, όταν και κατέκτησε την κούπα με τα «μεγάλα αυτιά».

Οι «νερατζούρι» βρίσκονται κοντά σε μία τρομερή επίδοση, η οποία έχει να συμβεί από τη σεζόν 1973-74. Για την ακρίβεια, αν η Ίντερ νικήσει, θα είναι η πρώτη φορά από τότε που κατορθώνει να πάρει τέσσερα νικηφόρα αποτελέσματα στην ίδια σεζόν απέναντι στη μεγάλη της αντίπαλο.

Σε ότι έχει να κάνει με την Μίλαν, οι «οιωνοί» γι’ αυτήν δεν είναι θετικοί. Οι «ροσονέρι» μετρούν τρεις συνεχόμενες ήττες από την Ίντερ σε όλες τις διοργανώσεις, και δεν έχουν βρει δίχτυα σε καμία από αυτές. Ακόμη, η προϊστορία δεν τους αφήνει να αισθάνονται αισιόδοξοι όσον αφορά την πρόκριση στον τελικό.

Όπως προαναφέρθηκε, μία φορά έχει κατορθώσει να προκριθεί από ημιτελικό, ομάδα που έχασε το πρώτο ματς με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά.

Αυτό συνέβη μάλιστα για πρώτη φορά, τη σεζόν 2018-19, όταν και η Λίβερπουλ ανέκαμψε από την ήττα με 3-0 απέναντι στην Μπαρτσελόνα και διέλυσε τους «μπλαουγκράνα» με 4-0 στο Άνφιλντ.

Ωστόσο αν οι φίλοι της Μίλαν κοιτάξουν λίγο πιο βαθιά, ίσως βρουν και έναν θετικό «οιωνό» για την αναμέτρηση με την Ίντερ. Και αυτό καθώς στο ρόστερ των «ροσονέρι», βρίσκεται ο παίκτης που ήταν πρωταγωνιστής σε αυτή τη σπουδαία ανατροπή της ομάδας του Κλοπ.

Ο απροσδόκητος πρωταγωνιστής εκείνου του σπουδαίου αποτελέσματος, ήταν ο Ντιβόκ Οριγκί. Ο Βέλγος στράικερ είχε ξεκινήσει ως βασικός λόγω της απουσίας του Μοχάμεντ Σαλάχ και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ μόλις στο 7ο λεπτό, όμως, το κυριότερο, είναι αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα μετά την πανέξυπνη εκτέλεση κόρνερ του Αλεξάντερ-Άρνολντ.

Επομένως, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έχει στο ρόστερ της έναν παίκτη που έχει ζήσει στο «πετσί» του μία ακόμη πιο συγκλονιστική ανατροπή από αυτή που καλείται να κάνει τώρα η Μίλαν και σίγουρα είναι ένα θετικό πρόσημο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο