fbpx

Οι σίγουροι και οι αμφίρροποι πρωταθλητές στην Ευρώπη για την σεζόν 22/23

Οι σίγουροι και οι αμφίρροποι πρωταθλητές στην Ευρώπη για την σεζόν 22/23

Τα πρωταθλήματα ολοκληρώνεται σιγά – σιγά σε όλη την Ευρώπη και στα περισσότερα οι πρωταθλητές έχουν ήδη χριστεί.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια πρωταθλήματα στα οποία γίνεται μάχη μέχρι το τέλος με τους δεύτερους της βαθμολογίας να παλεύουν και να ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Αναλυτικά:

Οι σίγουροι:

Super League: ΑΕΚ

Η Ένωση κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας με 5 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό (83 έναντι 78).

Serie A: Νάπολι

Στην Ιταλία το ποιός θα πάρει το πρωτάθλημα ήταν γνωστό εδώ και καιρό, όμως η Νάπολι περίμενε να το επιβεβαιώσει και μαθηματικά την προηγούμενη εβδομάδα και να πανηγυρίσει επίσημα τον τίτλο.

Premiership Σκωτίας: Σέλτικ

Μπορεί το πρωτάθλημα να έχει ακόμη τρεις στροφές ώστε να ολοκληρωθεί, όμως η Σέλτικ έχει ήδη κατακτήσει τον τίτλο, καθώς η Ρέιντζερς είναι 10 βαθμούς πίσω της.

La Liga: Μπαρτσελόνα

Στην Ισπανία το βράδυ της Κυριακής (14/5), η Μπαρτσελόνα πήρε και μαθηματικά τον τίτλο της πρωταθλήτριας και ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί.

Eredevisie: Φέγενορντ

Στην Ολλανδία, αυτή που θα σηκώσει το τρόπαιο του πρωταθλητή είναι η Φέγενορντ, καθώς είναι πρώτη με 79 βαθμούς έναντι 71 της Αϊντχόφεν και απομένουν μόλις δύο αγωνιστικές.

Super Liga Σερβίας: Ερυθρός Αστέρας

Στην Σερβία τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, με τον Ερυθρό Αστέρα να πανηγυρίζει ήδη την κατάκτηση του πρωταθλήματος και ας υπάρχουν ακόμη δύο αγωνιστικές. Οι Κόκκινο της Σερβίας έχουν 95 βαθμούς, ενώ η δεύτερη Μπάτσκα Τόπολα έχει 75.

Οι αμφίρροποι:

Premier League: Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ

Η Άρσεναλ γκέλαρε κόντρα στην Μπράιτον (εχασε 3-0) και άφησε την τύχη της στα πόδια των παικτών της Σίτι.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, έχει μπροστά της τρία ματς και χρειάζεται τρεις βαθμούς σύνολο ώστε να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Επομένως ο Μικέλ Αρτέτα και οι παίκτες του ελπίζουν σε ένα θαύμα.

Ligue 1: Παρί Σεν Ζερμέν – Λανς

Στην Γαλλία, η Παρί Σεν Ζερμέν όπως όλα δείχνουν θα είναι η φετινή πρωταθλήτρια, ωστόσο από πίσω καραδοκεί η Λανς (81-75 η βαθμολογία), που ελπίζει σε γκέλες των Παριζιάνων στα τρία εναπομείναντα ματς ώστε να σηκώσει εκείνη την κούπα.

Liga Portugal: Μπενφίκα – Πόρτο

Δύο αγώνες απομένουν στην Πορτογαλία με την διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου να είναι στους 4 βαθμούς. Η Μπενφίκα χρειάζεται μόλις μία νίκη ώστε να στεφθεί πρωταθλήτρια, ενώ από την άλλη η δεύτερη Πόρτο ελπίζει σε στραβοπατημα των “Αετών”.

Bundesliga: Μπάγερν – Ντόρτμουντ

Είναι το πιο αμφίρροπο πρωτάθλημα την φετινή σεζόν, καθώς οι δύο ομάδες έχουν μόλις έναν βαθμό διάφορα δύο στροφές πρίν το τέλος.

Οι Βαυαροί και οι Βεστφαλοί θα παλέψουν μέχρι το τέλος, και η μία ελπίζει σε γκέλα της άλλης μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο