fbpx

Μπαλτάκος: «Μετά από όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη δεν ξέρω αν θα έχουμε ξένους διαιτητές του χρόνου»

Μπαλτάκος: «Μετά  από όσα έγιναν στο Καραϊσκάκη δεν ξέρω αν θα έχουμε ξένους διαιτητές του χρόνου»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μίλησε για την παρουσία των ξένων διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τόνισε ότι θεωρεί πως είναι έτοιμοι και οι Έλληνες να σφυρίξουν ντέρμπι “αν τους αφήσουν”, ενώ η νέα προκήρυξη του Κυπέλλου θα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για διπλό τελικό.

Αναλυτικά όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό City 106.1:

Για την παραμονή του Μπένετ:

«Έχει διετές συμβόλαιο και δεν έχουμε να κάνουμε κάποια συζήτηση επί του θέματος».

Για το αν θα έχουμε ξένους διαιτητές του χρόνου:

«Δεν το ξέρω… Η επιστολή του κ. Τσέφεριν ισχύει και έχει παραδοθεί σε όλες τις ομοσπονδίες. Δε θα είναι εύκολο από τον Αύγουστο και μετά να βρίσκουμε elite διαιτητές. Είναι μόνο 26 στην Ευρώπη. Και όλα αυτά έχουν γίνει με όσα συνέβησαν με τους ξένους διαιτητές στην Ελλάδα με επιστέγασμα τα όσα έγινα στο «Καραϊσκάκης». Αυτό μπορεί να αλλάξει μόνο αν ο κ. Τσέφεριν άρει την απόφαση την οποία γνωστοποίησε μέσω επιστολής».

Για το αν είναι έτοιμοι οι Έλληνες διαιτητές να σφυρίξουν τα ντέρμπι:

«Αν τους αφήσουν, είναι. Άρα δεν είναι θέμα διαιτητών αλλά της κατάστασης που υπάρχει».

Για το αν η πολιτεία θα ασχοληθεί με την προστασία των διαιτητών:

«Θα πρέπει να λαμβάνονται μέτρα προστασίας διότι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους αν φοβούνται να πάνε στο σπίτι τους. Η ΕΠΟ δεν είναι αστυνομία. Όπως η ΕΠΟ δεν είναι υπεύθυνη και με την οπαδική βία, αλλά κατηγορήθηκε ακόμα και για αυτό».

Για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας:

«Η Κυπριακή ομοσπονδία μας είπε ότι φοβάται την μετακίνηση οπαδών χωρίς εισιτήρια και θα συναντηθούν έξω από το γήπεδο…Μιλάμε για φαντασιοπληξίες και απλά υπήρχαν δήμαρχοι που βρήκαν αφορμή και δεν ήθελαν να έχουν την παραμικρή ευθύνη».

Για το γιατί δεν μπορεί να γίνει ένας τελικός με κόσμο:

«Όποτε έχει γίνει τελικός με κόσμο, έχουν γίνει επεισόδια. Τα επεισόδια είναι κοινωνικό φαινόμενο, όχι μόνο αθλητικό. Τι μπορεί να κάνει η ΕΠΟ πάνω σε αυτό; Για την ΕΠΟ είναι και μια οικονομική «πληγή» ένας τελικός χωρίς κόσμο, αλλά αυτό βλάπτει και τις ομάδες».

Για το αν θα υπάρξει διπλός τελικός του χρόνου:

«Η προκήρυξη θα αλλάξει. Πέρυσι πρυτάνευσε η σκέψη της Θεσσαλονίκης που ζήτησε να υπάρχει μέριμνα για την περίπτωση που θα βρεθεί στον τελικό μια ομάδα από τη βόρεια Ελλάδα. Τώρα θα αλλάξει η προκήρυξη έτσι ώστε να έχει δυνατότητα η επιτροπή να αποφασίζει και το πού θα γίνεται ο τελικός αλλά και το αν θα είναι μονός ή διπλός».

Για το αν μπορεί να προβλεφθεί στην προκήρυξη το να υποχρεώνονται οι ομάδες να δώσουν το γήπεδο τούς για τον τελικό:

«Να το συζητήσουμε μετά τον τελικό…»

Για το λόγο που συζητήθηκε η Αγγλία, η Αυστραλία και άλλες χώρες για τον φετινό τελικό:

«Εγώ θέλω να ανέβει ποιοτικά ο τελικός και αναζητήσαμε το ενδεχόμενο να γίνει ο τελικός εκτός Ελλάδας, σε μέρος που έχει και ομογένεια, για να φύγουμε από την οπαδική βία. Η Αμερική υπήρχε ως σκέψης αλλά υπήρχαν θέματα με τη διάρκεια ταξιδιού, το τζετ λαγκ και άλλα».

Για την ανακοίνωση της Κύπρου ως έδρα του τελικού χωρίς να υπάρχουν οι διασφαλίσεις:

«Συζητήσαμε με την ομοσπονδία της Κύπρου. Δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε με την αστυνομία, δεν έχουμε καμία δικαιοδοσία. Μιλήσαμε εκτενώς και τους ρωτήσαμε αν υπάρχει θέμα με την αστυνομία και μας είπαν «μην ασχολείστε, θα βάλει όρους». Το δεχθήκαμε διότι και στην Ελλάδα θα έβαζε όρους η αστυνομία. Η ομοσπονδία μας είπε «όλη η Κύπρος, σας περιμένει». Είχαμε όλες τις διαβεβαιώσεις και σας επαναλαμβάνω πως ως ΕΠΟ δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε με την αστυνομία. Αυτό το έκανε η Κυπριακή ομοσπονδία, η οποία όταν μίλησε στην αστυνομία. Η κυπριακή αστυνομία αλληλογράφησε με την ελληνική αστυνομία η οποία και έστειλε τέτοια στοιχεία στους Κύπριους που έκανε την αστυνομία να αρνηθεί τη διεξαγωγή του τελικού. Όταν είπαμε στην κυπριακή ομοσπονδία να κάνουμε τον τελικό κεκλεισμένων των θυρών, είπε όχι και σε κεκλεισμένων των θυρών. Η κυπριακή αστυνομία δεν ήθελε τον τελικό για τον φόβο της οπαδικής βίας και ήταν αντίθετη ακόμα και σε τελικό κεκλεισμένων των θυρών».

Για τον τελικό στο Βόλο:

«Οι ομάδες θα έχουν από 20 προσκλήσεις».

Για την εναλλακτική του Ελμπασάν:

«Θέλουμε να έχουμε μια δεύτερη λύση μήπως και συμβεί το οτιδήποτε».

Για το αν υπάρξει είδους μέριμνα για όσους έκλεισαν αεροπορικά εισιτήρια για Κύπρο:

«Δεν έχει γίνει κάτι αλλά αν υπάρξει αίτημα, θα το συζητήσουμε»

Για τον διαιτητή του τελικού και το αν θα είναι ξένος:

«Είναι θέμα του αρχιδιαιτητή διότι εκείνον αφορά. Υπάρχει πρόθεση για ξένο διαιτητή επιπέδου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο