fbpx

Ολυμπιακός: Έχει αργήσει πολύ ο νέος κόουτς και οι αλλαγές στελεχών

Ολυμπιακός: Έχει αργήσει πολύ ο νέος κόουτς και οι αλλαγές στελεχών

Γκατούζο, Σρέντερ, Ρεμπρόφ, Κρέσπο, Ζεσούς, Μπορδαλάς, Μπαχάρ, Μαρθελίνο, Καμπιάσο, Μαρτίνες, Λουτσέσκου, Φλόρες, Χάζενχουτλ, Λάζε, Μαρς, Γκράθια, Πεϊσότο, Ιραόλα, Πάπζουν, Λένον, Φαριόλι, κι έπεται συνέχεια…

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή από τη μέρα που αποχώρησε ο Μίτσελ Γκονζάλες από τον λιμάνι και τα ελληνικά αλλά και διεθνή ΜΜΕ πήραν φωτιά.

Τα περισσότερα ακολουθώντας δημοσιεύματα άλλων, άλλα γιατί αντλούν πληροφορίες –δήθεν αποκλειστικές πολλές φορές- από μανατζαραίους και γραφεία μανατζαραίων που διαλαλούν την πραμάτεια τους, άσχετα αν είχαν την παραμικρή επαφή ή όχι με την πειραϊκή ΠΑΕ. Από τη στιγμή που το ελληνικό brand name που λέγεται «Ολυμπιακός» ψάχνει για προπονητή, αυτόματα καίγεται το πελεκούδι!…

Αν δεν μου έχει ξεφύγει κάποιος με τέτοιο τσουνάμι ονομάτων που παρελαύνουν εδώ και ένα μήνα από τα ΜΜΕ, τότε ούτε λίγο ούτε πολύ 21 ονόματα υποψηφίων βρέθηκαν ή βρίσκονται στη λίστα των «ερυθρολεύκων». Και όπως αποδεικνύεται από όλα έχει το πανέρι.

Καλούς, κακούς, μέτριους, δουλευταράδες, σκληρούς, έμπειρους, άπειρους. Ονόματα που καλύπτουν όλα τα γούστα των οπαδών της ομάδας. Όμως αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι περισσότεροι είναι ότι ο Ολυμπιακός δεν κάνει οντισιόν για τον κατάλληλο.

Τον ιδανικό προπονητή που θα χτίσει από την αρχή την ομάδα του, αναζητάει. Επί της ουσίας, τον διάδοχο του Πέδρο Μαρτίνς και όχι περαστικούς όπως ο Κορμπεράν ή καμένους όπως ο Μίτσελ.

Εκείνο που σίγουρα ψάχνουν στον Ολυμπιακό είναι να βρουν έναν προπονητή με όραμα, όρεξη, ειδικό να χτίζει εκ βάθρων ομάδες και να ποντάρει σε αυτά, με την ελπίδα ότι θα αποδειχθεί λαχείο για τον σύλλογο, όπως αποδείχθηκε προ πενταετίας ο Μαρτίνς τον οποίο κανείς δεν γνώριζε αφού η δουλειά του στην Πορτογαλία είχε να κάνει με μικρομεσαίες ομάδες της χώρας.

Πέρα όμως από την επιλογή-ελπίδα, το πιο σημαντικό για τους «ερυθρόλευκους» είναι να αποφασίσουν πολλά πιο σημαντικά πράγματα για το μέλλον του κλαμπ. Αν θα επιλέξουν τεχνικό διευθυντή ο οποίος θα έχει λόγο παρέα με τον κόουτς στις μεταγραφές. Να επιλέξουν τι ποδόσφαιρο θέλουν και να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες της ομάδας.

Να στηρίξουν με χέρια και πόδια τις όποιες επιλογές και να ακολουθήσουν συγκριμένο πλάνο μεταγραφικά, αγωνιστικά, επικοινωνιακά, αφήνοντας αυτό το διάστημα σε δεύτερο πλάνο την ΕΠΟ, τη διαιτησία, τους Μπαλτάκους…

Να υπάρξει επιτέλους μεταγραφικός σχεδιασμός και όχι το περσινό χάος που διάλυσε τα πάντα. Δεν γίνεται να κάνεις δουλειές με όλους τους ατζέντηδες που για να σου φέρουν έναν καλό ποδοσφαιριστή σου φορτώνουν δύο παλτό!

Δεν γίνεται όλο το καλοκαίρι να ακολουθείς τακτική «φύγε εσύ, έλα εσύ»! Δεν γίνεται να παίρνεις ο,τι βρεθεί στο διάβα σου για την ποσότητα και μόνο. Ποιότητα χρειάζεται, όχι ποσότητα. Δεν γίνεται παράλληλα, όλοι οι παίκτες να είναι στον αέρα με την φιλοσοφία του «αν έρθει καλή πρόταση για κάποιον, πωλείται»!

Έτσι δεν χτίζεις ομάδα και φυσικά δεν χρειάζεται να κάνει μια ομάδα 12-20 μεταγραφές κάθε καλοκαίρι. Έτσι, μόνο πρακτορείο ταξιδίων φτιάχνει κάποιος, όχι ποδοσφαιρική ομάδα. Πωλητήριο θα βάλεις σε 2-3 ποδοσφαιριστές και τέρμα.

Τώρα αν σου προκύψει εξωπραγματική πρόταση για κάποιον τέταρτο παίκτη, σίγουρα δεν θα πεις όχι αλλά θα κοιτάξεις πριν πουλήσεις να έχεις βρε τον διάδοχο του.

Ετσι λέει η κοινή ποδοσφαιρική λογική, όχι τι λέει ο υποφαινόμενος, ούτε όποιος άλλος εκτός συλλόγου ή παντελώς αναρμόδιος ή άσχετος.

Όμως ο Ολυμπιακός έχει ήδη αργήσει για τον νέο προπονητή. Αυτό που θα έπρεπε να κάνει όπως τον Μάρτιο του 2018 που έφερε τον Μαρτίνς να δει την ομάδα μέχρι τέλους της σεζόν και ανέλαβε επίσημα μετά, έχοντας πλήρη εικόνα των πάντων, δεν το έκανε όταν αποχώρησε ο Μίτσελ. Η σεζόν τελειώνει την Κυριακή και κόουτς δεν βρέθηκε ακόμη, τουλάχιστον με όσα έχουν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας.

Και μη ξεχνάτε ότι οι τρεις βασικοί ανταγωνιστές του (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) θα έχουν τον ίδιο προπονητή του χρόνου και σχεδόν έτοιμες τις ομάδες τους, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» θα χρειαστούν χρόνο για τη νέα ομάδα κι αυτό θα δυσκολέψει περισσότερο τη σεζόν.

Κι αυτό φουντώνει την ανησυχία και την αγωνία των φίλων της ομάδας που πιστεύουν πως η διοίκηση περιμένει να δει πρώτα αν θα παίξει στο Europa ή την Conference League και μετά να πράξει αυτό που πρέπει…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο