fbpx

Football Manager… 1888: Ένα από τα κορυφαία πρωταπριλιάτικα ψέματα στον αθλητισμό

Football Manager… 1888: Ένα από τα κορυφαία πρωταπριλιάτικα ψέματα στον αθλητισμό

Το έθιμο της Πρωταπριλιάς, όπου το ψέμα κυριαρχεί ξεκίνησε αιώνες πίσω, με τους ιστορικούς να το εντοπίζουν περίπου στον 16ο αιώνα και την πατρότητα του διεκδικούν Κέλτες και Γάλλοι.

Αυτή τη μέρα, δεν είναι δυνατόν να λείπουν και τα ψέματα γύρω από τον αθλητισμό, όπου άλλά θεωρήθηκαν επιτυχημένα κι άλλα πέρασαν απαρατήρητα.

Ένα από τα πλέον επιτυχημένα πάντως συνέβη στην Αγγλία και προκάλεσε σεισμό παγκοσμίως στους φίλους του διάσημου ηλεκτρονικού παιχνιδιού, του Football Manager…

Ηταν 1η Απριλίου του 2013 ο δημοσιογράφος Τζόνι Καρπ έγραψε ότι «η εταιρία «Sports Interactive» που έχει τα δικαιώματα του παιχνιδιού, έκανε μια πολύ σημαντική ανακοίνωση σχετικά με μια μελλοντική έκδοση του Football Manager. Όχι, δεν είναι το FM 2014, είναι ένα εντελώς διαφορετικό πράγμα σε μια εντελώς διαφορετική εποχή. Είναι το Football Manager 1888, μια έκδοση του παιχνιδιού που θα σας κάνει να ταξιδέψετε στο χρόνο πίσω στις απαρχές του ποδοσφαίρου.

Αυτή η έκδοση έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία με τη Football League και το παιχνίδι θα γιορτάσει τα 125 χρόνια της παλαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης πρωταθλήματος στον κόσμο»! Κι εγένετω χαμός από τους φίλους του διάσημου παιχνιδιού, που ξεκίνησαν να ρωτούν και να ψάχνουν πότε θα κυκλοφορήσει, πως μπορούν να κάνουν παραγγελία και πόσο θα κοστίζει! Μάλιστα ο Καρπ παρέθεσε και λεπτομέρειες στο… αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γράφοντας ακόμη:

«Το Football Manager 1888 προσφέρει στους παίκτες την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην πρώτη κιόλας σεζόν της Αγγλικής Football League. Θα μπορείτε να αναλάβετε οποιονδήποτε από τους αρχικούς 12 συλλόγους που συμμετείχαν στη σεζόν 1888/89 και να τους οδηγήσετε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι θα παίζετε σύμφωνα με τους κανόνες που ίσχυαν εκείνη την εποχή, και υπάρχουν μερικοί αρκετά περίεργοι: δεν επιτρέπονται αντικαταστάσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων, ο κανόνας οφ-σάιντ δεν είχε εισαχθεί ακόμη στο παιχνίδι και οι παίκτες μπορούσαν να βουτήξει στα τάκλιν χωρίς να φοβάται ότι θα αποβληθεί ή θα δεχθεί πέναλτι. Υπάρχουν και κάποιες άλλες προκλήσεις, όπως η απώλεια ενός παίκτη λόγω της στρατολόγησης του στο στρατό».

Ο Καρπ δεν παρέλειψε να εμπλουτίσει το ρεπρτάζ του ακόμη και με δήλωση του διευθυντή του Sports Interactive Studio, Μάιλς Γιάκομπσον, ο οποίος… σχολίασε: «Αυτή η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια του Football Manager είναι τόσο καλή, είναι εξωπραγματική. Δουλέψαμε σκληρά για να αναδημιουργήσουμε τον ενθουσιασμό του βικτωριανού ποδοσφαίρου και τα αποτελέσματα πρέπει να τα δούμε για να τα πιστέψουμε».

             «Στο βικτωριανό ποδόσφαιρο»

Εγραψε ακόμη ο Καρπ στο πρωταπριλιάτικο ρεπορτάζ του: «Τα πάντα μέσα και γύρω από το γήπεδο θα φαίνονται όπως ήταν όταν πρωτοδημιουργήθηκε το πρωτάθλημα. από τους λασπώδεις χώρους αναψυχής και τα πλήθη των κυρίων θεατών μέχρι τις κινήσεις των παικτών και τον τρόπο που η παλιά δερμάτινη μπάλα κινούνταν στον αέρα.

Διαχειριστείτε οποιονδήποτε από τους αρχικούς 12 συλλόγους της Football League σε ένα πρωτάθλημα και εμβαθύνετε από ποτέ στο βικτωριανό ποδόσφαιρο με μια ολοκληρωμένη βάση δεδομένων με περισσότερους από 150 παίκτες και προσωπικό από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Football Manager 1888 διαθέτει μια ολοκαίνουργια διεπαφή στυλ «τέλους 19ου αιώνα» και ένα δέρμα που αντικατοπτρίζει την εποχή του παιχνιδιού.

Ξεπεράστε όλα τα εμπόδια για τα οποία οι μάνατζερ δεν χρειάζεται να ανησυχούν στο παρόν παιχνίδι. Έχετε τραυματισμό; Λοιπόν δεν μπορείς να κάνεις αντικατάσταση. Νομίζεις ότι ήταν οφσάιντ; Ξανασκέψου, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Και ήταν πραγματικά κακό τάκλιν; Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς οι κίτρινες και κόκκινες κάρτες δεν έχουν εισαχθεί ακόμα στο παιχνίδι.

Θα αντιμετωπίσετε πραγματικά προβλήματα της εποχής, όπως π.χ. οι παίκτες που καλούνται στο στρατό αφήνοντάς σας μια τρύπα στην ομάδα σας και οι παίκτες πρέπει να αποσυρθούν από το ποδόσφαιρο με άμεση ισχύ μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό. Συν όλες τις μετακινήσεις παικτών και επιτελείων από τη σεζόν 1888-89.

Στο τέλος του ρεπορτάζ ο δημοσιογράφος παρέθεσε στιγμιότυπα από την δήθεν οθόνη του παιχνιδιού με φωτογραφίες υποτιθέμενων παικτών και προπονητών, γηπέδων αλλά και συλλόγων. Κι έκανε θραύση…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο