fbpx

Αντέχει η συμμαχία των Δικεφάλων στην ΕΠΟ

Αντέχει η συμμαχία των Δικεφάλων στην ΕΠΟ

Το ελληνικό ποδόσφαιρο εξακολουθεί να βρίσκεται στην εντατική, φάρμακο για την γιατρειά της τοξικότητας δεν υπάρχει και ο χρόνος θα δείξει που θα οδηγήσει αυτή η… ροκ κατάσταση. Από την σύσκεψη της Δευτέρας για τη διαιτησία οι παράγοντες στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι… διαφωνούν, ωστόσο αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα ήταν ότι η συμμαχία ΑΕΚ – ΠΑΟΚ για την ΕΠΟ αντέχει στο χρόνο.

Τόσο ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όσο και ο Ιβάν Σαββίδης στήριξαν την Ομοσπονδία λέγοντας αρκετές φορές ότι οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για καλύτερους ορισμούς διαιτητών στα πλέι οφ, πρέπει να γίνουν μέσω της ΕΠΟ και όχι μέσω της λίγκας. Από τη μία έβαλαν φρένο στον Β. Μαρινάκη που ζητούσε να έχει ενεργό συμμετοχή στους ορισμούς η λίγκα και από την άλλη στήριξαν τη διοίκηση Μπαλτάκου που δεν βρίσκεται και στα καλύτερα της.

Η συμμαχία των Δικεφάλων θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι το τέλος της περιόδου και στη νεκρή αγωνιστικά περίοδο ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα αποφασίσουν πως θα πορευτούν, ενόψει της νέας σεζόν. Ο Ολυμπιακός θα ήθελε «εδώ και τώρα» να γκρεμιστεί η διοίκηση της ΕΠΟ και να διοριστεί ΠΔΕ, αλλά κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Η μοναδική περίπτωση να διοριστεί Προσωρινή Διοίκηση από την FIFA είναι να παραιτηθεί ο Τάκης Μπαλτάκος. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν έχει πλέον τις καλύτερες σχέσεις με την ΑΕΚ, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσει τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει η επεισοδιακή και άκρως ενδιαφέρουσα σεζόν.

Ο Μπαλτάκος θα ήθελε να διοικείται διαφορετικά η Ομοσπονδία, αλλά δεν μπορεί να κάνει απολύτως καμία αλλαγή σε πρόσωπα. Για παράδειγμα η σχέση του με τον Εκτελεστικό Γραμματέα Ιάκωβο Φιλιππούση είναι κάκιστη, όμως δεν είναι στο χέρι του να προβεί στην αντικατάσταση του.

Για την ΕΠΟ το μεγάλο πρακτικό θέμα δεν είναι η διαιτησία. Είναι η κατασκευή νέου προπονητικού κέντρου για τις Εθνικές Ομάδες και οι διαδικασίες έχουν «κολλήσει». Δεν υπάρχει χρόνος να ασχοληθεί σοβαρά η διοίκηση με αυτό το θέμα και γι’ αυτό όλα είναι στον αέρα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο