fbpx

Προκριματικά Euro: Νίκες για Αγγλία, Ισλανδία και Σλοβενία

Προκριματικά Euro: Νίκες για Αγγλία, Ισλανδία και Σλοβενία

Με νίκες για Αγγλία, Σλοβενία και Ισλανδία συνεχίστηκαν τα προκριματικά για το Euro 2024.

Δυο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, ήταν αρκετά για την Αγγλία προκειμένου να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ουκρανία και να κάνει το 2/2 στον 3ο όμιλο. Ο Χάρι Κέιν άνοιξε το σκορ στο 37’ για τα «Τρία Λιοντάρια», πετυχαίνοντας το 55ο του τέρμα με τα εθνικά χρώματα και στο 40’ ο Σάκα σημείωσε το 2-0, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Αγγλία και Σλοβενία έκαναν το 2Χ2 στο ξεκίνημα των προκριματικών στον 3ο και 8ο όμιλο (2-0 την Ουκρανία και 2-0 το Σαν Μαρίνο), ενώ ο μέσος της Ισλανδίας, Άρον Γκούναρσον, έγινε ο τέταρτος παίκτης και πρώτος της 2ης αγωνιστικής που πέτυχε χατ-τρικ, στο επιβλητικό 7-0 επί του Λιχτενστάιν, που αποτελεί και το μέχρι τώρα υψηλότερο σκορ της διοργάνωσης!

Την πρώτη της νίκη στον 10ο όμιλο πέτυχε η Ισλανδία, η οποία επικράτησε με το εμφατικό 7-0 του Λιχτενστάιν στο Βαντούζ, σκορ το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σκορ έως τώρα στη διοργάνωση. Με βασικό τον κεντρικό αμυντικό του Παναθηναϊκού, Χόρτουρ Μάγκνουσον, η ομάδα του Άρναρ Βίνταρσον έβαλε τις βάσεις για το «τρίποντο» από το α΄ ημίχρονο, όταν σκόραρε πολύ νωρίς με τον Όλαφσον και πριν το φινάλε του 45λεπτου βρήκε και δεύτερο γκολ με τον 19χρονο Χάραλντσον. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισλανδοί πέτυχαν άλλα 4 γκολ, τα δύο με τον Άρον Γκούναρσον, με τον 33χρονο μέσο της Αλ Αράμπι να γίνεται ο τέταρτος παίκτης των προκριματικών που σημειώνει χατ-τρικ (Χόιλουντ, Λουκάκου και Στέφεν οι προηγούμενοι).

Η Σλοβενία των Τσέριν και Βέρμπιτς, οι οποίοι όπως και στο ματς της πρεμιέρας με το Καζακστάν, βρέθηκαν ξανά στο αρχικό σχήμα, μετά το «διπλό» στην Αστάνα, επικράτησε στην Λιουμπλιάνα με 2-0 του Σαν Μαρίνο και οδηγεί την κούρσα στον όμιλο, «κλειδώνοντας» το «τρίποντο» με το γκολ του Σέσκο στο 56’ και αυτογκόλ του Ντι Μάιο στο 60ο λεπτό.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο