fbpx

Για παραβίαση του FFP παραπέμπεται η Έβερτον

Για παραβίαση του FFP παραπέμπεται η Έβερτον

Σε ανεξάρτητη επιτροπή για πιθανή παραβίαση των κανονισμών του Financial Fair Play παρέπεμψε η Premier League την Έβερτον.

Η ομάδα από την πλευρά της, αμφισβητεί την κίνηση αυτή και επιμένει πως θα υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση της στην επιτροπή.

«Ο σύλλογος αμφισβητεί σθεναρά τον ισχυρισμό περί μη συμμόρφωσης στο Financial Fair Play και μαζί με την ανεξάρτητη ομάδα εμπειρογνωμόνων του, είναι απολύτως βέβαιος ότι παραμένει συμμορφωμένος με όλους τους οικονομικούς κανόνες και κανονισμούς.

Η Έβερτον είναι έτοιμη να υπερασπιστεί σθεναρά τη θέση της στην επιτροπή. Ο σύλλογος έχει, εδώ και πολλά χρόνια, παρέχει πληροφορίες στην Premier League με ανοιχτό και διαφανή τρόπο και συνειδητά έχει επιλέξει να ενεργεί με τη μέγιστη καλή πίστη ανά πάσα στιγμή», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της ομάδας.

Σύμφωνα με τους κανόνες της Premier League, οι ομάδες μπορούν να καταγράψουν μέγιστη «ζημία» στους ισολογισμούς τους, έως 105 εκατ. λίρες (119,3 εκατ. ευρώ) σε τρία χρόνια, αν και υπήρξαν ειδικές αποζημιώσεις και «ρυθμίσεις» για την πανδημία της COVID-19.

Η Έβερτον έχει καταγράψει συνολική απώλεια σχεδόν 372 εκατ. λιρών (422,6 εκατ. ευρώ) τις τελευταίες τρεις σεζόν. Ο σύλλογος, που ανήκει κατά πλειοψηφία στον Φαρχάντ Μοσιρί, έχει αποδώσει τουλάχιστον 170 εκατ. λίρες (193,1 εκατ. ευρώ) απ’ τις «ζημίες» για να περιορίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο