fbpx

Τα «όχι» ξένων διαιτητών στην ΚΕΔ και μία καταγγελία στην UEFA για απειλές από Δανό ρέφερι

Τα «όχι» ξένων διαιτητών στην ΚΕΔ και μία καταγγελία στην UEFA για απειλές από Δανό ρέφερι

Αρχισαν οι αρνήσεις ξένων διαιτητών να έρθουν να σφυρίξουν παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας 1, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην UEFA έγινε και καταγγελία από Δανό διαιτητή ότι δέχθηκε απειλές μετά από ντέρμπι που διηύθυνε στην χώρα μας.

Όλα αυτά δυσχεραίνουν το έργο της ΚΕΔ για τον ορισμό ξένων διαιτητών στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος.

Ας δούμε τα περιστατικά με τους διαιτητές που είναι γνωστά μέχρι τώρα:

1) Το ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο πρώτο γύρο σφύριξε στη Λεωφόρο ο Δανός Γιάκομπ Κέλετ, ο οποίος στο 98’ έδωσε πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού με το οποίο ο Σπόραρ ισοφάρισε στο 103’ σε 1-1. Ο Κέλετ κατήγγειλε στην UEFA ότι όταν επέστρεψε στην Δανία δέχθηκε απειλές.

2) Ο Ούγγρος διαιτητής, Ιστβάν Βαντ, είχε οριστεί να διευθύνει το ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό (0-0), αλλά την περασμένη Πέμπτη ενημέρωσε την ΚΕΔ ότι δεν θα έρθει στην Αθήνα. Ο Στ. Μπένετ έκλεισε τελικά τον Μαυροβούνιο Νίκολα Νταμπάνοβιτς για το ντέρμπι της πρεμιέρας των πλέι οφ. Ο Νταμπάνοβιτς απέτυχε και δεν πρόκειται να οριστεί σε άλλο παιχνίδι από την ΚΕΔ.

3) Ο Ιστβάν Βαντ δεν ήταν ο πρώτος που είπε «όχι» στην ΚΕΔ. Το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής μεταξύ των «αιωνίων αντιπάλων» στο Φάληρο ήταν να διευθύνει elite Πορτογάλος διαιτητής. Κι αυτός δεν αποδέχθηκε τον ορισμό του και τελικά τον αντικατέστησε ο συμπατριώτης του Ζοάο Πινέιρο, ο οποίος στην εκπνοή του αγώνα ακύρωσε το γκολ του Βρουσάι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο