fbpx

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0: Ποιος είδε τον… πεντάσφαιρο Ερλινγκ Χάαλαντ και δεν φοβήθηκε! (vid)

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0: Ποιος είδε τον… πεντάσφαιρο Ερλινγκ Χάαλαντ και δεν φοβήθηκε! (vid)

Με τον Ερλινγκ Χάαλαντ να δίνει το δικό του προσωπικό ρεσιτάλ, καθώς σημείωσε πέντε από τα επτά γκολ της Μάντσεστερ Σίτι (7-0 τη Λειψία), η ομάδα του Γκουαρδιόλα σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Γερμανία, προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Champions League για 6η σερί σεζόν.

Η Σίτι ξεκίνησε πιεστικά το ματς με στόχο ένα γρήγορο γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες και τις έχασε με Γκιντογκάν και Ακάντζι, όμως στο τρίλεπτο 22-25’ κατάφερε με τον Χάλαντ να πετύχει δύο γκολ και να αγκαλιάσει από νωρίς .την πρόκριση . Στο 20’ οι «Πολίτες»  κέρδισαν πέναλτι-δώρο από το VAR καθώς σε κεφαλιά του Ρόντρι η μπάλα βρήκε (;) ανεπαίσθητα το χέρι του Χένρικς που είχε πλάτη στον  αντίπαλα του. Παρά τις διαμαρτυρίες το πέναλτι εκτέλεσε ο Νορβηγός φορ και άνοιξε το σκορ. Και στο 24’ από κεραυνό του Ντε Μπρόινε στο οριζόντιο δοκάρι ο Χάαλαντ με καρφωτή κεφαλιά έγραψε και το 2-0.

Στο 34’ οι Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου, αυτή τη φορά για αποβολή του Εμερσον που ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Λάιμερ αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι βρήκε πρώτα τη μπάλα. Και στο 45’+2’ ο Χάαλαντ και πάλι έφτασε στο χατ τρικ και στα 31 γκολ στη διοργάνωση (τα 8 φέτος).

Στο β’ μέρος η Σίτι δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι και στο 48’ ο Γκιντογκάν με συρτό σουτ έκανε το 4-0 για να έρθει ξανά στο 53’ το θωρηκτό που ακούει στο όνομα Χάαλαντ να σημειώσει το 4ο προσωπικό του γκολ και 5ο της ομάδας του για το 5-0. Αυτό ήταν το 32ο γκολ του 22χρονου στράικερ στην διοργάνωση με τις Ζάλτσμπουργκ, Ντόρτμουντ και Σίτι. Όμως ο απίθανος Νορβηγός ήταν ασταμάτητος και στο 57’ κέρδισε ένα ακόμη… ριμπάουντ κι έγραψε το 6-0 με δικό του «πενταρέ»! Παράλληλα έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής μετά του Μέσι (Μπαρτσελόνα-Λεβερκούζεν) και Λουίς Αντριάνο (Σαχτάρ – ΜΠΑΤΕ) που έχει σημειώσει 5 γκολ σε ένα ματς.

Στη συνέχεια και με την αλλαγή του Χάαλαντ η Σίτι πάτησε φρένο αλλά στο 90′ ο Ντε Μπρόινε με ωραίο σουτ έγραψε το τελικό 7-0.

Ο Σλοβένος διαιτητής Σλάβκο Βίντσιτς έδειξε κίτρινες κάρτες στους Χένρικς, Βέρνερ, Ντε Μπρόινε, Ακάντζι.

ΜΑΝ. ΣΙΤΙ:  Έντερσον, Στόουνς (64’ Γκόμες), Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (62’ Φίλιπς), Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν (55’ Μάχρεζ), Σίλβα, Γκρίλις (55’ Φόντεν), Χάαλαντ (62’ Αλβαρεζ).

ΛΕΙΨΙΑ: Μπλάσβιχ, Όρμπαν, Χαϊντάρα (63’ Σικαμάν), Φόρσμπεργκ (63’ Α. Σίλβα), Βέρνερ (63’ Πόουλσεν), Σομποσλάι (72’ Ολμο), Ράουμ, Λάιμερ, Γκβάρντιολ, Χένριχς (80’ Κλόστερμαν), Καμπλ.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Η ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ του Χάαλαντ με 5 γκολ κόντρα στη Λειψία!”,”description”:”Η ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ του Χάαλαντ με 5 γκολ κόντρα στη Λειψία!”,”thumbnailUrl”:”https://i2thumbs.glomex.com/dC1icnltcWgyYzByMHgvMjAyMy8wMy8xNC8yMS8zOF8yOV82NDEwZTk1NTFkNDM5LmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT2M11S”,”uploadDate”:”2023-03-14T21:38:10.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599z17lbwhjpot&playlistId=v-cr6fhj825249″,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/[email protected]”,”width”:136,”height”:146}},”regionsAllowed”:”GR”}

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο