fbpx

Για… γέλια η ΕΠΟ: Η UEFA τής επέβαλε πρόστιμο 200.000 ευρώ για το τμήμα αδειοδότησης που δημιούργησε ο Φιλιππούσης!

Για… γέλια η ΕΠΟ: Η UEFA τής επέβαλε πρόστιμο 200.000 ευρώ για το τμήμα αδειοδότησης που δημιούργησε ο Φιλιππούσης!

Το… καράβι της ΕΠΟ το οδηγούν πάνω στα βράχια. Άλλη μία περίπτωση μη χρηστής διοίκησης «έσκασε» στα χέρια της διοίκησης Μπαλτάκου με ευθύνη του Εκτελεστικού Γραμματέα Ιάκωβου Φιλιππούση.

Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, που διεξήχθη στις 7 Μαρτίου, έγινε γνωστό ότι η UEFA επέβαλε πρόστιμο 200.000 ευρώ στην ομοσπονδία ενώ, όπως αναφέρθηκε, είναι πιθανό να επιβληθούν κι άλλες ποινές, όπως η αφαίρεση της αδειοδότησης των ΠΑΕ από την ΕΠΟ!

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι η αδειοδότηση θα γίνεται π.χ. από την ΠΟ Ουγγαρίας ή την ΠΟ Βουλγαρίας. Κατάντια…

Το πρόστιμο επιβλήθηκε γιατί είναι προβληματική η λειτουργία του τμήματος αδειοδότησης, το οποίο υπάγεται στη Νομική υπηρεσία της ΕΠΟ και δεν είναι ανεξάρτητο. Η Νομική υπηρεσία υπάγεται στον CEO της ομοσπονδίας, ο οποίος δεν έκανε τίποτα για να γλιτώσει η ΕΠΟ τα χειρότερα.

Ο δικηγόρος της ΕΠΟ Β. Σαράκης κατά την «απολογία» του στην ΕΕ στάθηκε στο άστοχο των επιλογών Φιλιππούση λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ανέλαβα χωρίς να ξέρω το αντικείμενο. Δεν είχα υποστήριξη…».

Το μέλος του συμβουλίου Μ. Γκαγκάτσης ρώτησε για ποιο λόγο ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν ενημερώθηκε άμεσα για το σχετικό έγγραφο της UEFA και το έμαθε προ ολίγων ημερών. Απάντηση δεν πήρε, αλλά από την ερώτηση του προκύπτει ότι ο Μπαλτάκος δεν ενημερώνεται για τα πάντα μέσα στην ομοσπονδία! Απίστευτο για ένα τόσο σοβαρό θέμα και όμως πραγματικό.

Ο Ιακ. Φιλιππούσης προκειμένου να αποποιηθεί των ευθυνών του, είπε ότι η αδειοδότηση δεν υπάγεται στο ίδιο, όμως τον «έσφαξε» με το βαμβάκι ο πρόεδρος λέγοντας ότι το τμήμα αδειοδότησης υπάγεται στη νομική διεύθυνση η οποία υπάγεται στον εκτελεστικό διευθυντή, δηλαδή στο Φιλιππούση!

Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο