fbpx

Αποκάλυψη – Σε ΟΑΚΑ, Νέα Τούμπα και Βοτανικό οι αγώνες του Μουντιάλ 2030 (vid)

Αποκάλυψη – Σε ΟΑΚΑ, Νέα Τούμπα και Βοτανικό οι αγώνες του Μουντιάλ 2030 (vid)

Εδώ και επτά μήνες κυκλοφορεί η είδηση ότι η Σαουδική Αραβία θα καταθέσει φάκελο για να διοργανώσει το Μουντιάλ 2030 συνεπικουρούμενη από την Αίγυπτο και την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον περασμένο Αύγουστο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο.

Στην Ελλάδα, εφόσον ανατεθεί η διοργάνωση στις τρεις χώρες, θα φιλοξενηθεί το 25% των αγώνων του τουρνουά και μεταξύ άλλων θα διεξαχθεί και ο ένας ημιτελικός.

Στο διαδίκτυο «ανέβηκε» και ένα βίντεο 4 λεπτών που δείχνει και τα πιθανά γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες. Για την χώρα μας έχουν συμπεριλάβει το ΟΑΚΑ, τη Νέα Τούμπα και τον Βοτανικό. Τα γήπεδα του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού είναι υπό κατασκευή, αλλά υπάρχει ικανός χρόνος για να είναι έτοιμα σε 7 χρόνια. Για την Νέα Τούμπα αναφέρεται ότι η χωρητικότητα της θα είναι 41.926 θέσεων, ενώ του Παναθηναϊκού θα είναι 40.000 θέσεων.

Στο βίντεο γίνεται αναφορά και στην έδρα της ΑΕΚ, ωστόσο η έχει χωρητικότητα της Opap Arena είναι 32.500 θέσεων και η FIFA θέλει γήπεδα τουλάχιστον 40.000 θέσεων για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το βίντεο με τα γήπεδα των τριών χωρών για το Μουντιάλ του 2030:

YouTube video

Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο