fbpx

UEFA: Ανακοίνωσε αλλαγές σε προκριματικά Euro-Μουντιάλ και Nations League

UEFA: Ανακοίνωσε αλλαγές σε προκριματικά Euro-Μουντιάλ και Nations League

Η UEFA αποφάσισε αλλαγές για τα προκριματικά των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων (EURO, Μουντιάλ), ενώ πρόσθεσε και έναν ακόμα νοκ-αουτ γύρο στο Nations League.

Αναλυτικότερα οι αποφάσεις:

Nations League

Στη διοργάνωση θα προστεθεί ένας ακόμα νοκ-άουτ γύρος, με τους αγώνες του να διεξάγονται Μάρτιο, ενώ η φάση των ομίλων θα ολοκληρώνεται Νοέμβριο. Οι ομάδες που θα έχουν τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις των ομίλων της Α’ κατηγορίας θα παίζουν σε διπλές αναμετρήσεις και οι νικητές των ζευγαριών θα προκρίνονται στο Final-4 της διοργάνωσης.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες στους ομίλους της Α’ κατηγορίας θα παίξουν επίσης διπλές αναμετρήσεις με τις ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες στη Β’ κατηγορία και αντίστοιχα οι τρίτες της Β’ κατηγορίας με τις δεύτερες της Γ κατηγορίας, θα δώσουν επίσης διπλά παιχνίδια σε ζευγάρια, από τα οποία θα κριθεί ποιες θα πάρουν την άνοδο και ποιες θα υποβιβαστούν.

Προκριματικά για Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο

Τα προκριματικά θα αποτελούνται από 12 ομίλους των τεσσάρων ή πέντε ομάδων, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν όλες τις αντιπάλους τους εντός και εκτός έδρας. Όσες ομάδες τερματίσουν πρώτες θα προκριθούν απευθείας στα τελικά, ενώ οι δεύτερες είτε θα προκριθούν είτε θα παίξουν playoffs με τις ομάδες που θα προκύψουν από το Nations League. Η η UEFA ανακοίνωσε πως όλες αυτές οι αλλαγές θα ισχύσουν μετά το EURO του 2024.

Με άλλη απόφαση της UEFA αποσύρεται το αυστηρό πρωτόκολλο που υπήρχε σχετικά με την επιστροφή των ποδοσφαιριστών που έχουν νοσήσει από Covid.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ανέφερε: «Η δημιουργία του Nations League στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, αφού αντικαταστήσαμε τα φιλικά με άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια. Τώρα, εισάγουμε έναν ακόμα νοκ-άουτ γύρο στη διοργάνωση, δίνοντας στις ομάδες μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν προκρίσεις. Το νέο φορμάτ στα προκριματικά θα δώσει ίσες πιθανότητες πρόκρισης σε όλους και υπόσχεται να μας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο