fbpx

Σερβία-Ελβετία 2-3: Ανατροπή στην ανατροπή και πρόκριση για την Ελβετία

Σερβία-Ελβετία 2-3: Ανατροπή στην ανατροπή και πρόκριση για την Ελβετία

Η Ελβετία σε ένα συγκλονιστικό ματς νίκησε με ανατροπή στην ανατροπή τη Σερβία με 3-2 και προκρίθηκε ως 2η στη φάση των «16» πίσω από τη Βραζιλία, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σίγουρα από τα πλέον συναρπαστικά που έχουμε δει στη διοργάνωση του Κατάρ. Από τη στιγμή που οι δύο ομάδες καίγονταν για την πρόκριση, έπαιξαν με ρίσκο, έπαιξαν επιθετικά και μετέτρεψαν τον αγώνα σε θρίλερ.

Η Ελβετία (που έχασε μοναδική ευκαιρία στο 1ο λεπτό με τους Τζάκα και Εμπολό) ευτύχησε –κόντρα στη ροή του ματς- να προηγηθεί στο σκορ με συρτό σουτ του Σακίρι στο 20’ αλλά η Σερβία που στεκόταν πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο (στο 11’ είχε σουτ του Ζίφκοβιτς στο δοκάρι) έφερε τούμπα το παιχνίδι μέσα σε ένα δεκάλεπτο. Στο 26’ από σέντρα του Τάντιτς ο Μίτροβιτς με εκπληκτική γυριστή κεφαλιά ισοφάρισε 1-1 και στο 36΄ο Βλάχοβιτς μέσα στην περιοχή πλάσαρε στην απέναντι γωνία για την ολική ανατροπή (2-1) της Σερβίας. Η Ελβετία αναγκαστικά βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και την πέτυχε στο 44’ με έξοχο τελείωμα του Εμπολό…

Όμως το θρίλερ συνεχίστηκε και στο ξεκίνημα του β’ μέρους. Μόλις στο 47’ από πάσα του Βάργκας ο Φρόιλερ με δυνατό σουτ έκανε την ανατροπή στην ανατροπή για την Ελβετία που πήρε ξανά προβάδισμα με 3-2. Στο 65’ οι Σέρβοι ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μίτροβιτς αλλά το VAR έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε το παραμικρό και η Ελβετία πήρε τελικά το εισιτήριο της πρόκρισης…

Ο Αργεντινός διαιτητής Φερνάντο Ραπαλίνι «κιτρίνισε» τους Βίντμερ, Βάργκας, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Πάβλοβιτς, Ράικοβιτς, Γκούνελ, Μίτροβιτς.

ΣΕΡΒΙΑ: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55’ Γκούντελ), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78’ Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (65’ Μακσίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78’ Τζούρισιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55’ Γιόβιτς).

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Βίντμερ, Ακάντζι, Εμπολό, Φρόιλερ, Τσάκα, Ροντρίγκες, Σόου (69’ Φερνάντες), Βάργκας (83’ Φάχσναρ), Σχαρ, Σακίρι (69’ Ζακάρια).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο