fbpx

Καμερούν–Βραζιλία 0-1: Τα «αδάμαστα λιοντάρια» νίκησαν τη «σελεσάο», αλλά αποκλείστηκαν

Καμερούν–Βραζιλία 0-1: Τα «αδάμαστα λιοντάρια» νίκησαν τη «σελεσάο», αλλά αποκλείστηκαν

Ένας γνώριμος μας από τη Σούπερ Λίγκα 1, ο τερματοφύλακας Ντεβί Ροτζέρ Επασί Εμποκά, ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας του Καμερούν, ενώ ο συμπαίκτης του Βενσάν Αμπουμπακάρ με πανέμορφη κεφαλιά «κάρφωσε» τη Βραζιλία και την έριξε στο καναβάτσο.

Η Σελεσάο στους «16» θα αντιμετωπίσει τη Ν. Κορέα, ενώ τα «αδάμαστα λιοντάρια», παρά τη μεγάλη τους νίκη, επιστρέφουν στην πατρίδα τους.

Οι λατινοαμερικανοί είχαν εξασφαλίσει την πρόκριση με δύο νίκες και ο προπονητής τους χρησιμοποίησε κυρίως τις «ρεζέρβες» για να δώσει ανάσες στους βασικούς.

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 14’. Ο Φρεντ σέντραρε προς τον Μαρτινέλι, αυτός πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, αλλά ο Εμπασί εκτινάχτηκε και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Η Βραζιλία είχε τον έλεγχο του αγώνα, κυκλοφορούσε την μπάλα έξω και γύρω από την περιοχή της αφρικανικής ομάδας, όμως δεν μπορούσε να προκαλέσει ρήγματα στην άμυνα της. Γι’ αυτό στο πρώτο μέρος δεν είχε την μεγάλη φάση.

Απίθανη επέμβαση

Το ημίωρο πέρασε χωρίς κάτι το ιδιαίτερο. Στο 34’ ο Αλβες εκτέλεσε φάουλ, αλλά δεν ανησύχησε τον Επασί, ο οποίος στο 38’ μπλόκαρε την μπάλα μετά από σουτ του Φρεντ.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο πρώην τερματοφύλακας του ΟΦΗ απέκρουσε δυνατό σουτ του Μαρτινέλι και στο επόμενο λεπτό σουτ του Ροντρίγκο έφυγε άουτ.

Την ευκαιρία του αγώνα και κόντρα στη ροή του την έχασε το Καμερούν. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αμπουμπακάρ έκανε μια σέντρα από αριστερά, ο Εμπεούμο στο δεύτερο δοκάρι έπιασε σκαστή κεφαλιά, με τον Έντερσον να απομακρύνει την μπάλα με τρομερή επέμβαση.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με φάση από το Καμερούν. Ο Αμπουμπακάρ βρέθηκε δεξιά μέσα στην περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

«Μαγνήτης» Επασί

Ο Επασί στο 56’ απέκρουσε σουτ του Μαρτινέλι, στο 58’ σουτ του Μιλιτάο και στην επόμενη φάση σουτ του Αντονι. Οι επεμβάσεις του είχαν κρατήσει την Βραζιλία στο… μηδέν.

Οι μαζεμένες αλλαγές του Τίτε δεν βοήθησαν την ομάδα του, καθώς έπεσε ο ρυθμός της, και δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις.

Στο 78’ συρτό σουτ του Ολιβιέ Εντσάμ απέκρουσε ο Εντερσον και στο 85’ ο Γου έκοψε το σουτ του Πέντρο με την μπάλα να έχει κατεύθυνση προς τα δίκτυα.

Γκολ ζωγραφιά

Στο 94’ ο Εμπεκέλι έβγαλε μία γλυκιά σέντρα στην καρδιά της άμυνας της Βραζιλίας και ο Αμπουμπακάρ με άπιαστη κεφαλιά νίκησε τον… ανίκητο Εντερσον. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκε η σελεσάο στο τουρνουά. Στους πανηγυρισμούς ο σκόρερ έβγαλε τη φανέλα του, δέχθηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε.

Γκολ: 94’ Αμπουμπακάρ

Διαιτητής: Ισμαήλ Ελφάτ (ΗΠΑ)

Κίτρινες: Τολό, Κούντε, Φάι, Αμπουμπακάρ / Μιλιτάο, Γκιμαράες

Κόκκινη: 94’ Αμπουμπακάρ

Καμερούν: Επασί, Φάι, Γου, Εμπός, Τολό, Ζαμπό Ανγκισά, Κούντε (68’ Εντσάμ), Εμπεούμο (64’ Εκαμπί), Τσούπο Μότινγκ, Ενγκαμαλό (86’ Εμπεκέλι), Αμπουμπακάρ.

Βραζιλία: Έντερσον, Άλβες, Μιλιτάο, Μπρέμερ, Τέλες (55’ Μαρκίνιος), Φαμπίνιο, Φρεντ (55’ Γκιμαράες), Άντονι (79’ Ραφίνια), Ροντρίγκο (55’ Εβερτον Ριμπέιρο), Μαρτινέλι, Ζεζούς (64’ Πέντρο).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο