fbpx

Η ιστορία, τα εγκαίνια κι ένα το ατόπημα…

Η ιστορία, τα εγκαίνια κι ένα το ατόπημα…

Εις μνήμη του τεράστιου ρεπόρτερ της ΑΕΚ, Γιάννη Ξενάκη

«Την Τετάρτη το μεσημέρι θα επισημοποιηθεί η έναρξη των εργασιών με τα αποκαλυπτήρια των τελικών σχεδίων της “Αγιά Σοφιάς”. Αυτό θα είναι το πρώτο μεγάλο βήμα» έγραφε ο αξέχαστος Γιάννης Ξενάκης το Νοέμβριου του 2013, παραμονές των αποκαλυπτηρίων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ και συμπλήρωνε:

«…Το δεύτερο χρονικά βήμα, τοποθετείται εκεί περί τα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.
Προβλέπεται την ημέρα που θα εισέλθουν μπουλντόζες και σκαπτικά μηχανήματα στην έκταση των 27,5 στρεμμάτων, να συρρεύσουν χιλιάδες πιστών στα πέριξ του οικοπέδου που ορίζεται ως “πάτρια εδάφη” και “ιερά χώματα” της ΑΕΚ. Το τρίτο, με την ολοκλήρωση του έργου, την είσοδο ομάδας και κόσμου σε μια χλιδάτη ποδοσφαιρική arena με το έντονο βυζαντινό χρώμα που θα συνάδει με την παράδοση και την ιστορία του συλλόγου. Ουδείς αμφιβάλλει ότι ο ρους της ιστορίας της ΑΕΚ θα αλλάξει μόλις μπει η ομάδα στο σπίτι της..».

Αυτά έγραφε το 2013 ο τεράστιος ΡΕΠΟΡΤΕΡ (με κεφαλαία όλα τα γράμματα) της ΑΕΚ, Γιάννης Ξενάκης που έδινε με τα γραπτά του, τη δική του μάχη για το νέο γήπεδο, με αξιοπιστία, με ακλόνητα επιχειρήματα και αξιοπρέπεια. Μακριά από υπερβολές, κατάρες και χυδαίους χαρακτηρισμούς σε εκείνους που δεν ήθελαν να χτιστεί το νέο γήπεδο.

Ο φίλος και συνάδελφος αθλητικός συντάκτης που ασκούσε δημοσιογραφία όπως έπρεπε και όπως θα έπρεπε να ασκείται. Από τους ελάχιστους που δεν πούλησαν οπαδιλίκι, αεκοφροσύνη, δεν έσκυψαν κεφάλι, δεν προκάλεσαν με τα γραπτά ή τα λεγόμενα τους. Με οξύτατη κριτική στα κακώς κείμενα του ρεπορτάζ της Ενωσης και που αγαπήθηκε επειδή δεν έπαιξε «παιχνίδια» για να γίνει αρεστός σε διοικήσεις, προέδρους, παίκτες και οπαδούς. Ναι, αυτός ο Γιάννης Ξενάκης, που ήταν από τους πρώτους που επεσήμαναν-κατακεραύνωσαν-κατήγγειλαν το «έγκλημα Γρανίτσα» επειδή χωρίς να πάρει την παραμικρή εγγύηση από την πολιτεία γκρέμισε το «Ν. Γκούμας» το 2003 αφήνοντας άστεγο τον σύλλογο για 19 χρόνια και πέντε μήνες, ή 233 μήνες, ή για περισσότερες από 7.000 μέρες…

Γιατί τα γράφω όλα αυτά μια τόσο ιστορική μέρα για την ΑΕΚ; Γιατί –και λυπάμαι πολύ για αυτό το ατόπημα- η ΠΑΕ ξέχασε τον Γιάννη Ξενάκη σε τούτη τη βραδιά που γίνεται πραγματικότητα το όνειρο όλων των ΑΕΚτζήδων και μπαίνει η ομάδα στο νέο της υπερσύγχρονο σπίτι. Γιατί δεν γίνεται ένα χρόνο μετά το απροσδόκητο χαμό του Γιάννη (14/8/2015), ο «δικέφαλος» να δίνει το όνομα του στην αίθουσα Τύπου στα γραφεία της ΠΑΕ (και μπράβο της) και να μην προσκαλεί στα εγκαίνια της πολυπόθητης «Αγιά-Σοφιάς» την οικογένεια του. Κρίμα!

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο